На Закарпатті планують збільшувати пропускну спроможність основних пунктів пропуску

22.06.2023 10:29 ПОДІЇ

20 червня мав зустріч із людьми, які особисто спілкуються із міжнародними партнерами у пошуках інвестицій для розбудови нашої країни, - повідомив перший заступник голови Закарпатської ОВА Мирослав Білецький.

Директор ДП «Українські дорожні інвестиції» Вадим Ноздря та експерт USAID Олександр Бордун поділилися своїм баченням першочергових заходів, які слід реалізувати в області. Згідний з ними на всі 100%: розвиток прикордонної інфраструктури - передусім.

Одним із головних завдань центральна влада бачить - завершення реконструкції митного поста «Ужгород» на українсько-словацькому кордоні, розширенні об’їзної дороги Ужгорода, щоб була можливість приймати і розосереджувати транспортний потік. Серед пріоритетних також – КПП «Лужанка», «Чоп (Тиса)» та «Дийда».

Під час зустрічі наголосив на тому, що з географічної, логістичної точок зору дуже важливо розширити, реконструювати пункт перетину «Лужанка - Берегшурань». Це дозволить зменшити навантаження та потік вантажних автомобілів у Чопі. Для країни цей напрям стратегічно важливий через неможливість транспортувати вантажі морем.

Знайшов підтримку і розуміння колег у цьому напрямку. Сподіваюся, найближчим часом ми отримаємо фінансування для реконструкції наших пунктів перетину.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат