На Закарпатті ліквідовано черговий канал нелегального виїзду чоловіків призовного віку за кордон

СБУ 21.06.2023 20:10 КРИМІНАЛ

У результаті слідчих та оперативних дій викрито двох організаторів нелегального трафіку. Ними виявилися двоє закарпатців, які налагодили механізм зарубіжних «поїздок» ухилянтів під виглядом осіб, непридатних до служби за станом здоров’я.

Для цього вони забезпечували своїх «клієнтів» фіктивними документами, зокрема довідками про непридатність до військової служби зі зняттям із військового обліку.

До схеми залучили лікарів та службовців однієї з об’єднаних територіальних громад. Свої «послуги» зловмисники оцінювали в 10 тисяч доларів з однієї людини.

Для уникнення викриття, ділки розробили систему конспірації: здійснювали спостереження за «клієнтами», змінювали автотранспорт, який щоразу перевіряли на наявність «жучків». Попри вжиті фігурантами заходи, співробітники СБУ задокументували їхню протиправну діяльність.

У ході обшуків виявлено та вилучено різного роду медичну документацію, яка підтверджує незаконні дії фігурантів, мобільні телефони і чорнові записи.

Організував злочин 48-річний ужгородець, якого закарпатські поліцейські рівно рік тому затримали за вчинення аналогічного злочину. Тоді співробітники поліції вжили всіх процесуальних заходів для припинення його злочинної діяльності, зокрема слідчі повідомили йому про підозру та звернулися до суду з клопотанням про обрання запобіжного заходу. Суд ухвалив для зловмисника тримання під вартою з можливістю внесення грошової застави у розмірі майже 1 мільйон гривень.

Підозрюваний вніс вказану суму грошей та вийшов на волю. Однак від своїх злочинних намірів не відмовився: підшукав собі нового спільника, 42-річного закарпатця, та продовжив скоювати аналогічні злочини.

СБУ

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

КРИМІНАЛ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат