Чиновник Рахівської міськрали заподіяв 2,2 млн грн збитків на будівництві реабілітаційно-оздоровчого

20.06.2023 23:07 КРИМІНАЛ

Як встановили оперативники управління стратегічних розслідувань нацполіції, у 2021 році міська рада проводила процедуру публічної закупівлі робіт з будівництва реабілітаційно-оздоровчого центру. Попри те, що пропозиція переможця не відповідала вимогам тендерної документації, з комерційною структурою уклали відповідний договір.

Дані порушення виявила аудиторська служба та надіслала листа з вимогами припинити зобов’язання за договором. Достеменно знаючи, що угода повинна бути розірвана, та всупереч припису контролюючих органів посадовець міської ради укладає додаткові договори до угоди. Окрім цього, в подальшому до актів виконаних робіт були внесені недостовірні дані щодо вартості, обсягів та строків їх виконання - і на рахунки генпідрядника наприкінці 2021 року безпідставно перераховані кошти.

Сума завданих збитків становить понад 2,2 млн грн.

Наразі одного із заступників міського голови та директора генпідрядної організації підозрюють у привласненні, розтраті майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем.

Вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів, проводяться заходи щодо відшкодування завданих збитків. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

КРИМІНАЛ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат