Як обрати шкільний рюкзак першокласнику?

15.06.2023 12:09 ПОДІЇ



При наближенні вересня родичі майбутнього школяра починають хвилюватися: необхідно скласти список купівель. На першому місці стоїть портфель і вимог до нього багато. Дорослих цікавить питання якості, зручності, надійності головної шкільної речі. Майбутнім учням хочеться носити яскраві рюкзаки з безліччю кишень і відділень. Як знайти модель, яка, напевно, сподобається дитині?

Варіанти рюкзаків для першокласників

Виробники ще з квітня заповнюють полиці прилавків новими колекціями шкільних товарів різних цінових категорій. Тим, хто ще не здійснив купівлю, рекомендуємо звертати увагу на загальну якість ранця, а також на спинку, розмір та вагу. Не рекомендується заощаджувати на покупці, тому що в такій ситуації ці кошти є вкладенням у здоров'я майбутнього першокласника.

Щоб зробити правильний вибір, необхідно переглянути огляд видів шкільних атрибутів:

  1. Лікарі виступають за ортопедичні рюкзаки з жорсткою спинкою. Вона має м'які подушки, що дозволяють першокласнику зберігати правильну поставу.
  2. Другий варіант також має зручну спину, але не має жорсткого каркаса. Велика кількість кишень та відділень стане плюсом не лише першокласників. У цій же серії можна знайти «міський» рюкзак з відділенням для ноутбука та ще більшою кількістю відділень.
  3. Є ще жіночі моделі-сумки, але вони для старшокласниць, які хочуть здаватися старшими за свій вік.

Отже, найбільш підходящими виробами для тих, хто починає ходити до першого класу, будуть жорсткі або м'які ортопедичні рюкзаки.

Про рюкзак для першокласника

Іноді, оглянувши багато моделей, батьки не можуть визначитися з вибором. Так відбувається тому, що вони не знають, якими вимогами варто керуватися.

Рюкзак має бути зручним для малюка, що насамперед залежить від величини виробу. Підібрати модель, що підходить за розміром, - головний фактор купівлі.

Багато батьків купують першу шкільну річ не за розміром, а «на виріст», щоб син чи дочка могли ходити з нею до школи кілька років. Маленька дитина з великим рюкзаком виглядає безглуздо, та й хребет відчуває велике навантаження. Від такої невідповідності може початися викривлення хребта й ортопедична спинка аксесуара не допоможе.

Щоб зорієнтуватися, потрібно вивчити маркування на етикетці. Вона допоможе знайти необхідну модель.

Критерії вибору шкільного ранця першокласнику

Щоб купити шкільний ранець, можна скористатися такими критеріями:

  1. Ранець обирається відповідно до віку дитини.
  2. Лямки повинні бути широкими, прошитими, щоб не різали плечі, і мати затискачі, за допомогою яких можна змінювати довжину та підігнати під зростання дитини. Перевірити це краще одразу в магазині.
  3. Корпус атрибута - стійкий, форма - прямокутна з укріпленими кутами. Якщо придбано рюкзак без укріпленої основи, спина малюка не прогинатиметься.
  4. Клямки та блискавки повинні добре рухатися, «не заїдати». Блискавка, що погано рухається, — трагедія для малюка.
  5. У портфелі має бути достатня кількість відділень, щоб помістилася різноманітність дрібного шкільного приладдя, а також підручники.
  6. Слід звернути увагу на тканину, з якої пошитий портфель. Головне — легкість матеріалу та його здатність затримувати краплі дощу.
  7. Сучасні виробники постачають вироби спеціальними світловідбивачами, які допоможуть уберегти дітей від наїзду під час переходу дороги у темний час доби.

Якщо врахувати ці критерії, то не доведеться переживати через незручність купленого рюкзака.

Купувати перший ранець і зошити краще разом із майбутнім учнем. Обов'язково потрібно прислухатися до бажань дитини, адже саме вона має використовувати куплену річ. Батьки повинні взяти на озброєння, що вони не просто готуються до школи, але й оберігають здоров'я свого малюка.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат