На Берегівщині почалося будівництво деревообробного підприємства та логістичного центру

01.06.2023 00:23 ПОДІЇ

На будівельному майданчику нового обʼєкта виробництва ПрАТ «КЗМДФ» і ТОВ «УХЛК» у Батівській громаді розпочали інженерні роботи зі зведення цехів. Для виконання першочергових завдань залучено десятки одиниць техніки та працівників, повідомив голова ОВА Віктор Микита.

Разом із представниками інвесторів і ТГ оглянули хід будівництва, ознайомилися з планом та чергами виконання робіт, провели нараду щодо перспектив розвитку громади, яка сформує основу виробничого потенціалу завдяки місцевим фахівцям.

Важливо, що цей кейс не тільки про економіку, а й про соціальну та гуманітарну складові. Разом з інвесторами розробили концепцію розвитку громади, де підприємство спрямовуватиме кошти на будівництво дитячих садочків і шкіл. Також у межах програми Закарпатської ОВА щодо забезпечення житлом працівників нових підприємств зведуть житлові масиви з відповідною інфраструктурою та багато іншого. Водночас громада спрямовуватиме кошти, отримані від ПДФО підприємств, на розвиток дорожньої інфраструктури, покращення медичного обслуговування тощо.

Упевнений, що цей проєкт стане прикладом сучасного європейського підходу до підтримки громад і територій. Головним чинником тут є розвиток людського потенціалу завдяки зайнятості ТГ, фінансової спроможності кожної окремої родини та консолідації зусиль заради єдиної спільної мети. Водночас цей кейс є показником високої ефективності співпраці між регіональною владою і громадами, яка в умовах воєнного стану демонструє нашим європейським партнерам, що реформа децентралізації в Україні – це державна підтримка, розумні та виважені рішення, розподіл ризиків і якісна комунікація влади на всіх рівнях.

☝???? Усе це сформувало сприятливий економічний та інвестиційний клімат, який став ключовим фактором при виборі компаніями саме нашого регіону. Ми виправдаємо цю довіру і зміцнимо співробітництво.

Дякую Батівській громаді за ініціативу, ефективний менеджмент та швидкі зважені рішення.

Коментарі :


01.06.2023 13:43 нянько

Все це може і добре, а коли мебельне виробництво   в області відновиться?   Почищений кругляк та готові дошки от і весь бізнес.


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат