Закарпатські поліцейські знешкодили групу крадіїв-гастролерів: викрадене зловмисники ховали у автоши

Відділ комунікації поліції Закарпатської області 22.05.2023 11:06 КРИМІНАЛ

Співробітники кримінальної поліції затримали групу зловмисників, які обкрадали помешкання громадян. Оперативники впіймали їх на території Київської області.

З повідомленням про крадіжку потерпілі (сім’я з Мукачева) звернулися до поліції 16 травня: схвильована жінка подзвонила на лінію «102» і попросила негайно приїхати наряд поліції, оскільки її дочка повернулася додому і побачила, що в квартирі все перекидано.

На місце прибула слідчо-оперативна група. Провівши першочергові заходи, було встановлено - в квартиру зловмисники проникли шляхом підбору ключа - і викрали всю наявну готівку і ювелірні вироби.

Користуючись можливостями відділу кримінального аналізу та системи відеоспостереження «Безпечне Закарпаття», оперативники встановили, на якій автівці рухалися крадії та проклали їх детальний маршрут. З’ясувалося, що на територію регіону підозрювані заїхали у день вчинення злочину і того ж самого дня, після скоєння крадіжки, покинули межі Закарпатської області.

Орієнтування на автівку та на самих фігурантів закарпатські поліцейські передали колегам в інші області України. Крадіїв виявили і затримали співробітники ГУНП в Київській області.

У фігурантів поліцейські вилучили викрадені у мукачівської родини гроші та цінні речі, які, на думку зловмисників, вони надійно сховали у автошині.

Наразі поліцейські вже доставили 29-ти та 39-річного підозрюваних до Закарпаття. Слідчі повідомили їм про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 185 Кримінального кодексу України. Також в суді вже відбувся розгляд клопотання щодо запобіжного заходу: суд ухвалив взяти крадіїв під варту з можливістю внесення грошової застави.

Відомо, що зловмисники раніше вже були неодноразово судимі за вчинення злочинів. Зараз правоохоронці перевіряють їх на причетність до аналогічних крадіжок в різних куточках держави.

Всі викрадені речі поліцейські повернуть потерпілим. Зловмисники можуть провести за ґратами 8 років. Розслідування у справі триває.

Відділ комунікації поліції Закарпатської області

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

КРИМІНАЛ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат