Голова Закарпатської ОВА Віктор Микита зустрівся із Послом Польщі Бартошем Ціхоцьким

15.05.2023 13:00 ПОДІЇ

Разом із Надзвичайним і Повноважним Послом Республіки Польща в Україні Бартошем Ціхоцьким під час заходу, ініційованого «Інститутом Центральноєвропейської Стратегії», обговорили низку питань регіонального розвитку в межах міжнародного співробітництва, - повідомив Віктор Микита.

Зараз актуальним є питання фундаментальних змін у підході українських регіонів та громад до співпраці з міжнародними партнерами. Незначний відсоток тих, хто працює у цьому напрямку, має можливість оцінити рівень інвестицій й фінансової підтримки власних проєктів у громадах, завдяки зв’язкам з країнами ЄС.

Вони серед інших допомогли нашій державі та силам оборони вистояти в перші місяці повномасштабної війни, коли регіони та громади країн ЄС підтримували своїх партнерів в Україні.

Моїми завданнями, як голови Палати регіонів Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України, є систематизація роботи областей з налагодження нових звʼязків із регіонами країн ЄС, закріплення цих контактів відповідними угодами про партнерство та їх трансформація у проєкти розвитку.

Прогресивний досвід має Закарпаття та Львів. Нашою метою є – інтеграція набутих знань у всі, без винятку, регіони України.

Команда Палати регіонів Конгрес місцевих та регіональних влад вже сформувала паспорти регіонів для репрезентації потенційним партнерам в ЄС, які ми представимо у Брюсселі наприкінці травня.  

Бартош Ціхоцький підтримав окреслені ініціативи й готовий взяти участь у розбудові нової архітектури міжрегіональних звʼязків України та Польщі. Є розуміння першочергових дій, тож ми починаємо співпрацювати.

Насамкінець подякував Надзвичайному і Повноважному Послу Республіки Польща в Україні за візит та увагу до Закарпаття.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат