Що таке тепловий насос і як він працює?

admin 12.04.2023 21:55 ПОДІЇ



 

Теплові насоси — це сучасне джерело енергії, що використовується для роботи систем гарячого водопостачання, опалення та кондиціювання. На відміну від інших теплогенераторів (газових, дизельних, електричних тощо), теплові насоси використовують накопичену за теплу пору року енергію навколишнього середовища: у ґрунті, скельних породах, водоймах. Це дуже економічно, адже не потрібно витрачати кошти на паливо.

Принцип дії теплових насосів нагадує принцип роботи холодильника, тільки у зворотному напрямку. Холодильник бере тепло із замкнутого об’єму камери холодильника та видає його назовні. Теплові насоси беруть теплову енергію з навколишнього середовища та примножують її.

Як працюють теплові насоси

  1. Джерело тепла (зовнішнє повітря, вода чи сольовий розчин) подається у випарник. Холодоагент, який безперервно циркулює в ньому, отримує від джерела тепла енергію, унаслідок чого нагрівається та переходить із рідкого стану в газоподібний. Потім холодоагент подається в компресор теплового насоса.

  2. У компресорі газоподібний холодоагент стискається, унаслідок чого його температура різко зростає. На цьому етапі тепловим насосам потрібна електроенергія.

  3. Нагрітий холодоагент надходить у конденсатор, розташований за компресором. У цьому теплообміннику холодоагент передає отримане раніше тепло іншому теплоносію, що протікає в циркуляційному контурі водяного опалення. Холодоагент охолоджується та переходить у рідкий стан.

  4. Завдяки розширювальному клапану наявний тиск знижується, холодоагент переходить у випарник, і так далі.

Плюси теплових насосів

Якщо порівняти з традиційними опалювальними приладами, то теплові насоси, які пропонує компанія Aqua Life, мають такі переваги:

  • Висока ефективність. ККД цих приладів становить 300–700%, тобто теплової енергії отримується у 3–7 разів більше, ніж витрачається електроенергії.

  • Реверсивність. Теплові насоси можуть використовуватися в літню пору як кондиціонер.

  • Надійність. Такі пристрої мають мінімум рухомих деталей, не залежать від постачання та якості палива.

  • Довговічність. Термін служби техніки становить 15–25 років.

  • Безпечність. Під час роботи теплових насосів немає відкритого вогню, викидів шкідливих речовин, неможливі витік газу та розлив мазуту.

Теплові насоси від компанії Aqua Life — це сучасний, екологічний і безпечний метод отримання тепла. Досвідчені консультанти дадуть відповіді на всі питання щодо роботи обладнання, допоможуть зорієнтуватися в асортименті та зробити правильний вибір.

admin

ТЕГИ : насос

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат