Гуманітарну допомогу та щоденні 300 гарячих обідів отримав Ужгород від Угорщини

19.03.2022 21:11 ПОДІЇ

15 березня Українсько-угорський навчально-науковий інститут отримав із Угорщини гуманітарну допомогу.

Крім того, починаючи з 16 березня, за сприяння уряду Угорщини, волонтери щодня годують вимушено переселених українців на вокзалі в Ужгороді.

«Ми передали також частину допомоги Ужгородській міській дитячій лікарні, — розповів директор інституту Олександр Шпеник, — Швидкі тести на коронавірус попросили в Нацполіції Закарпаття, частину допомоги від наших друзів з Угорщини ми передали нашій теробороні та переселенцям, які наразі мешкають у гуртожитках нашого університету. Люди просили переважно ковдри, подушки, гігієнічні засоби, в тому числі й памперси для дорослих та продукти харчування».

Олександр Шпеник розповів: із 16 березня за сприяння уряду Угорщини вимушено переселені українці, які з різних причин затрималися на ужгородському залізничному вокзалі, щодня отримують 300 гарячих обідів. Частину обідів отримують також і в Ужгородській дитячій лікарні. «280 обідів привозять на вокзал, 20 — у дитячу лікарню для мам, які лежать там із хворими дітками», — пояснив він. Готують, за словами Олександра Шпеника, ці обіди в Берегові, відтак доправляють в Ужгород.

«Ще раніше, з початком війни, наші друзі з Саболч-Сатмарської області Угорщини вже передавали гуманітарну допомогу нашим закарпатським чоловікам, які служать у територіальній обороні краю. Велике спасибі Генеральному консульству Угорщини в Ужгороді за сприяння і допомогу в наданні допомоги», — додав директор Українсько-угорського навчально-наукового інституту

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат