Знову «червоні»

14.02.2022 12:31 ПОДІЇ

Від цієї п’ятниці на Закарпатті знову ввели жорсткіші карантинні обмеження. Про перехід Закарпатської області в «червону» карантинну зону повідомив міністр Кабінету Міністрів України Олег Немчінов. У Закарпатській ОДА цю інформацію підтвердили.

Таким чином, із 11 лютого в області не мали би працювати торговельні центри, ресторани, кафе та інші заклади громадського харчування. Також не мали би працювати СПА-салони, фітнес-центри, кінотеатри, заклади культури та мистецтва.

Буде заборонено масові заходи. Проведення заходів буде можливим лише в тому випадку, якщо всі його учасники матимуть відповідні сертифікати про вакцинацію або ПЛР-тести та сертифікати про одужання.

Взагалі потрапляння Закарпаття в «червону» зону карантину не стане катастрофою для свідомого бізнесу. Ситуацію прокоментував перший заступник голови Закарпатської ОДА Мирослав Білецький.

«Поступово кількість хворих зростає, водночас збільшується і рівень завантаженості ліжок. Наша область у числі тих, де пацієнти з підтвердженим діагнозом або підозрою на ковід займають понад 50 % ліжок, відведених під COVID-19.

Аби зменшити кількість інфікувань, госпіталізацій, нам потрібні рішучі кроки.

Уже за кілька днів вільно зможуть працювати лише продовольчі магазини, ринки, аптеки та ветаптеки, тобто об’єкти, де кожен із нас отримує життєво необхідну послугу — купує ліки чи харчі.

Однак цього разу обмеження «червоного» рівня будуть суттєво відрізнятися від тих, у яких опинилися закарпатці під час минулих хвиль. Закриті магазини і кафе, непрацюючі підприємства — сьогодні все це не зачепить тих підприємців, працівників та громадян, які пройшли повний курс вакцинації.

Тобто вакциновані не відчують дискомфорту, вони зможуть надалі працювати, годувати родину і відпочити після напруженого дня у кафе.

Ми повинні подбати про невакцинованих, які складають 96 % госпіталізованих.

Нагадаю, що в області є достатня кількість вакцини, а 213 пунктів щеплень і 15 Центрів вакцинації щодня готові робити щеплення від коронавірусної інфекції».

Словом, усе залежить від самих власників закладів. Якщо весь персонал вакцинований і в закладі буде діяти контроль над тим, що відвідувачі також будуть вакциновані, то заклад не потрібно закривати на карантин. Наразі на Закарпатті менше 40 % людей вакциновані.

Фото Ukrinform.ua

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат