Підпал. Або як «спалились» замовники

12.02.2022 15:34 СОЦІО



Нещодавно ми публікували матеріали   про будівельний конфлікт   в м. Ужгороді по вул. Воз’єднання 19, між забудовниками трьох 12-и поверхівок - фірмою «TSM GROUP» з одного боку та конкурентами із ТОВ «Капітал Таверс»   і міською владою, в особі начальника ДАБК   О.Зотової, яка сприяє свавіллю, з іншого.

І от нова подія. У Неділю, 6 лютого 2022 року приблизно о 14 годині, в місті Ужгороді на будівельному майданчику фірми «TSM GROUP» несподівано спалахнув металевий вагончик та контейнер з інструментами, генератором струму тощо.   Зрозуміло, що у вихідний день на будівельному майданчику нікого не було і тому, як починалася пожежа, ніхто не міг бачити.

Після повідомлення на лінію 102, на місце підпалу виїхали пожежники, оперативно-слідча група, експерти. Тут варто окремо відмітити, що напоготові були навіть журналісти окремих інтернет-видань, які «точили пера» та мали голосити на усю область про “численні протипожежні порушення забудовників” і взагалі про недотримання мір безпеки на будівельному майданчику тощо. Але, не судилося!

Як стало зрозуміло після огляду місця події (остаточне заключення експертизи буде опубліковано незабаром) причина загорання – підпал.   Зловмисники, які його робили врахували все. І вихідний день і те, що в причинах займання важко буде розібратися. Але банально прокололися. В оману увів дріт. Зловмисники були переконані, що дріт, який веде від вагончика до контейнера підключено до електричної мережі. Саме “коротким замкненням мережі” прикрити підпал. Але той дріт не був підключений до живлення.   Однак, як встановили при огляді експерти, все було інакше. В контейнері знаходився генератор, від якого дріт йшов до вагончика, а там будівельники по бажанню підключали прожектор, перфоратор, або інше необхідне обладнання.

Огляд відкритого контейнера засвідчив, що за будь-яких обставин його зміст не міг спалахнути із середини. Як встановили   експерти горючі матеріали були вприснуті через щілину, тому і згоріли інструменти. Таким чином ми маємо завершений злочин, який тепер розслідуватиме слідство, щоб визначити коло зацікавлених осіб.

І окремо про “журналістів”, які мали забезпечити інформаційну хвилю за результатами “самозаймання” на будівництві. Куратором цієї кампанії виступає колишній журналіст, а нині - депутату ужгородської міської ради Віталію Глагола, з ініціативи якого і почалось поливання брудом забудовників з «TSM GROUP». І якраз чіткі докази підпалу, виявлені на місці події, не дали змогу в угоду своїх “впливових Київських друзів”, як він сам їх називає, запустити у маси чергову порцію бруду.

На даний момент завершується експертиза та вирішується питання про відкриття кримінального провадження по факту підпала. Цю справу триматимуть на контролі і журналісти, які ведуть власне розстеження. За інформацією, яку ми наразі перевіряємо є свідки підпалу та ті хто бачили самих паліїв, і навіть встигли зняти їх на відео. Тому із задоволенням допоможемо слідству   притягнути злочинців до передбаченої законом відповідальності.

Далі буде.

Сергій Ваш, м. Ужгород.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат