На Закарпаття приїде держсекретар Словаччини Ярослав Кметь

07.02.2022 12:44 ПОДІЇ

На початку березня на Закарпаття приїде держсекретар Словаччини Ярослав Кметь.

Як розповів виданню Prozak.info радник глави уряду Словаччини Едуард Бураш, наразі триває інтенсивна робота по створенню Європейської групи регіональної співпраці між Закарпатською, Івано-Франківською, Львівською областями з боку України та Кошицьким і Пряшівським краями Словаччини, - розповів Бураш. "Днями я разом з народними депутатами Словаччини та відповідальним міністерства транспорту за будівництво автотраси Д1 ми в Ужгороді мали зустріч з керівництвом Закарпатської області, а вже цього понеділка майже в такому ж складі наша делегація вирушить до Львова та Івано-Франківська на зустріч з тамтешньою владою. Мета одна - дати більш інтенсивний поштовх словацько-українській співпраці, реалізувати взаємовигідні проекти", - розповів Бураш.

Він також повідомив, що днями мав зустріч з держсекретарем Словаччини Ярославом Кметєм і йшлося про будівництво європейської євроколії з Ужгорода до Чопа, що дало б можливість прямого залізничного сполучення між Ужгородом і Кошице. "Пан Кметь зацікавився цим проектом і має намір відвідати Закарпаття на початку березня, щоб обговорити це питання з владою Закарпатської області. Буде обговорюватися також можливість будівництва прямого залізничного сполучення між Ужгородом та словацьким залізничним вузлом Матьовце, бо цей проект також є у планах", - сказав Бураш.

Як ми розповідали, Кабмін заклав ще у бюджет 2021 5 млн грн на будівництво євроколії від Ужгорода до Чопа. Євроколія тут існувала до 1991 року, але чомусь була демонтована.

prozak.info

Коментарі :


13.02.2022 17:54 Наталія

Минулого тижня Словаччина знову виявила неповагу до документів українців- депортувала українців, які приїхали на роботу з довідками про несудимість (з апостилем, тобто завірені МЗС), бо Славаччина сумнівається в іх достовірності.


10.02.2022 02:17 Наталія

Треба у нього спитати чому Словаччина, всупереч міжнародним угодам з Україною не приймає документи наших громадян, перекладені нашими перекладачами і нотаріально засвідчені. Це порушення прав громадян України триває вже кілька років!


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат