Румунські прикордонники знайшли в горах мертвого українця

28.12.2022 13:24 КРИМІНАЛ

Ще 25 грудня військовослужбовці відділу прикордонної служби “Ділове”, що на Рахівщині, отримали інформацію про те, що в районі гори Піп Іван Мармароський румунські прикордонники затримали двох осіб, які незаконно перетнули українсько-румунський кордон.

Затриманими виявились громадяни України. Вони повідомили, що разом із ними було ще четверо чоловіків, які зникли з їх поля зору.

Прикордонники організували спільні з румунськими колегами пошукові заходи. До пошуків було залучено вертолітну авіацію по обидва боки кордону. Пошукову операцію ускладнював високий сніговий покрив та погана видимість, що перешкоджає використанню автомобільної техніки.

27 грудня стало відомо, що у Румунії знайшли мертвим одного з ухилянтів, які незаконно перетнули державний кордон і заблукали в горах.

Як повідомило видання Agerpres, з посиланням на директора Державної гірничо-рятувальної служби румунського повіту Марамуреш Дана Бенга, загиблого чоловіка знайшов місцевий житель.

Ще двох чоловіків румунські рятувальники знайшли живими 26 грудня на висоті понад 1 800 метрів з румунського боку гори Піп Іван Мармароський. Вони були без належного екіпірування та теплого одягу.

З'ясувалося, що ще один українець отримав численні переломи та закриту черепно-мозкову травму. Востаннє він виходив на зв'язок 26 грудня. Пошуково-рятувальна операція наразі триває.

Керівництво Мукачівського прикордонного загону застерігає усіх охочих утриматися від походів у високогір’я з метою збереження життя та здоров’я.
_______________________________

29 жовтня пресслужба ДПСУ повідомила, що румунські прикордонники виявили останнього чоловіка без ознак життя.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

КРИМІНАЛ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат