СБУ затримала двох закарпатців, які в соцмережах закликали до відокремлення Закарпаття від України

03.02.2022 13:26 КРИМІНАЛ

СБУ викрила нову мережу ворожих інтернет-агентів, які закликали до захоплення влади в Україні: їхню діяльність координували з РФ.

Для проведення інформаційних диверсій зловмисники розгорнули свої «осередки» від Донеччини до Закарпаття та використовували десятки фейкових акаунтів.

Деструктивний контент репостили з російських пропагандистських сайтів і поширювали через соцмережі, у тому числі заборонені в Україні.

Підривну діяльність ворожої агентури координували представники спецслужб РФ. Через розповсюдження провокаційних закликів вони намагались розхитувати внутрішньо-політичну обстановку в різних регіонах нашої країни.

Зокрема на Закарпатті нейтралізовано групу ворожих інтернет-агентів. Її організували двоє місцевих жителів. За завданням своїх «кураторів» вони поширювали агітацію щодо зміни меж території нашої держави.

Ініційована СБУ судово-лінгвістична експертиза підтвердила наявність публічних закликів до злочинних дій.

У межах кримінального провадження обом зловмисникам повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу України.

Пресслужба СБУ.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

КРИМІНАЛ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат