Повертаємо своє

19.09.2022 09:47 ПОДІЇ

Для українців новини з фронту цього тижня були дуже обнадійливі. Українська армія пішла в широкомасштабний наступ на Харківському напрямі. Наша розвідка провела консультації з розвідкою США і почався наступ, який шокував окупантів. Росіяни тікали, залишаючи техніку та боєприпаси. За тиждень атаки ми звільнили від російської нечисті десятки населених пунктів і понад 8 тисяч квадратних кілометрів своєї території. Українські військові дійшли до кордонів з росією на Харківщині.

Звичайно ж, на цих територіях було багато колаборантів, які думали, що ця земля вже перейде назавжди до росії і брали російські паспорти. З наступом наших військ усе це проросійське сміття почало масово тікати. На кордоні з росією утворилися затори з автомобілів. Але ці нові прокремлівські громадяни залишилися без уваги з боку населення та влади російських прикордонних регіонів.

Наступом українців захоплювалися військове командування та експерти багатьох країн. Адже нашим вдавалося звільняти міста за день-два, а росіяни їх брали місяцями.

Звичайно ж, у ході наступу загинуло багато наших героїв. Будь-який наступ передбачає доволі велику кількість жертв. Наші військові знали, на що йдуть, і були готові до всього. Варто зауважити, що звільнені території нам таки далися не такою великою кров’ю. У росіян втрати значно більші. Як повідомив секретар РНБО Данілов, на кожного загиблого українця припадає 9 загиблих росіян. А ще ми взяли в полон тисячі свинособак, яких будемо обмінювати на наших героїв, які наразі перебувають у полоні.

У самій росії різко помінялися настрої населення. Посипалася критика на генералітет та владу. Орки вимагали помсти. Кремлівські пси не знали, чим відповісти на наш наступ і відповіли підло — вони почали знищувати ракетами нашу енергетичну інфраструктуру. Фашисти били ракетами по теплоелектростанціях. Електрика зникла у шести областях. А потім дісталося і Кривому Рогу, де окупанти вдарили по гідрологічних об’єктах, місто почало йти під воду.

Вже цілком зрозуміло, що кремль має на меті «заморозити» українців та європейців узимку. Це гібридна війна. Європейці дійсно перелякані тим, що через дії росії різко зросли в ціні енергоресурси, а взимку не буде достатньо газу. У багатьох країнах люди вимагають від своїх урядів дружити з путіним та ігнорувати Україну. Навіть останні опитування в сусідній Словаччині показують, що в цій війні більшість словаків підтримують росію. Це все гнилий прагматизм.

До честі керівництва Євросоюзу і зокрема її президента Урсули фонд дер Ляєн, у Брюсселі таки було прийнято рішення про продовження санкцій проти росії.

«Попереду на нас чекають нелегкі місяці. Чи то для сімей, які намагаються звести кінці з кінцями, чи для компаній, які стикаються з важким вибором щодо свого майбутнього.

Скажімо чітко: ставки високі. Не лише для України, а й для всієї Європи та світу загалом.

І нас чекає випробування. Випробування від тих, хто хоче використати будь-які розбіжності між нами. Це не лише війна, розв’язана Росією проти України.

Це війна проти нашої енергетики, війна проти нашої економіки, війна проти наших цінностей і війна проти нашого майбутнього. Це про боротьбу автократії проти демократії.

І я стою тут, перед вами, з переконанням, що завдяки мужності та солідарності путін зазнає поразки, а Європа переможе», — заявила у своєму виступі Урсула фон дер Ляєн.

Газовий шантаж не пройшов. І Європі надалі потрібно буде думати про незалежність від російських енергоносіїв. Ця зима буде критичною. Не виключено, що Європу поглинуть акції протесту в багатьох країнах. Буде змінено багато урядів. Але Європа повинна вистояти, бо інакше вона опиниться під контролем шизофреніка путіна та його фашистського оточення. А Україні буде значно важче протистояти російському фашизму.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат