Разом з українським військом в Ізюм повернулася газета

19.09.2022 12:58 ПОДІЇ

Відсьогодні на території Ізюма знову поширюється місцеве видання – «Обрії Ізюмщини». Спецвипуск газети підготував головний редактор, секретар НСЖУ Костянтин Григоренко. Оскільки редакційне приміщення, як і саме місто, ще потребує відновлення після тривалої окупації, допомогли зверстати ізюмську газету львів’яни – колектив Буської газети “Воля народу».

Редактор “Обрії Ізюмщини” Костянтин Григоренко та редактор “Волі народу” Микола Іванців

– У приміщенні редакції «Обріїв Ізюмщини» жили окупанти. Його зруйновано, дороговартісне обладнання розграбовано. Залишилися самі столи, навіть стільців немає. По будівлі були «прильоти», через що приміщення стоїть без дверей і вікон, дах пробито, – розповів пресслужбі НСЖУ Костянтин Григоренко.

Нагадаємо, що відразу після звільнення Ізюма, яке сталося 10 вересня, у ньому побував президент України Володимир Зеленський, який дав доручення терміново відновити на звільнених територіях випуск українських ЗМІ.

За сприяння голови Державного комітету телебачення і радіомовлення України Олега Наливайка стало можливим віддрукувати в Харкові спецвипуск газети. Відновлені “Обрії Ізюмщини” доставляються силами харківського відділення «Укрпошти» в різні райони деокупованого міста і роздаються безкоштовно. На жаль, через те, що ситуація на Ізюмщині досі недостатньо стабільна (зокрема, не всю місцевість розміновано), передплатники отримувати видання поки що не можуть.

Наразі газета – чи не єдиний спосіб поширювати серед жителів Ізюма правдиву інформацію: в місті практично немає ані електрики, ані інтернету. Радіо та телебачення також відсутні.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат