Менше половини дітей вакциновані від дифтерії, правця, поліомієліту, кору, краснухи і паротиту

04.08.2022 10:07 ЗДОРОВ'Я

На календарі серпень, і до початку навчального року залишається все менше часу. Управлінці і рятувальники дбають про облаштування укриттів відповідно до вимог, медики – про безпечне середовище у дитячих колективах.

Одна з обов’язкових умов – наявність у майбутніх школярів усіх щеплень згідно з Національним календарем. На цьому наголосив під час наради із керівниками департаментів охорони здоров’я та освіти ОВА, - повідомляє перший заступник голови ОВА Мирослав Білецький.

Через інтенсивну міграцію   та збільшення населення області за рахунок вимушених переселенців під загрозою опиняється стабільність епідеміологічної ситуації в краї, зростають ризики спалахів інфекційних захворювань.

Тому дуже важливо подбати про імунізацію дітей. А керівникам закладів освіти ретельно підійти до питання прийому документів для зарахування у навчальний заклад. Відсоток дошкільнят, які отримали всі щеплення за віком, залишається невисоким. Станом на 1 липня 2022 року лише 41,3% маленьких закарпатців у віці до року вакциновані від дифтерії, правця, поліомієліту, а від кору, краснухи і паротиту – 47% у перший рік життя і 62,1% - у 6 років.

Водночас наголошують медики, Закарпаття пасе задніх щодо вакцинації дітей від гепатиту. Лише 13,6 % малюків у віці до 1 року захищені від гепатиту В. Складність полягає у тому, що перше щеплення малюкам роблять ще у пологовому у першу добу життя. Чимало молодих матусь просто не готові прийняти таке рішення самостійно, якщо напередодні з ними не говорили про це спеціалісти. Тому необхідно, щоб про важливість імунізації з молодими батьками говорили і сімейні лікарі, і гінекологи, які ведуть вагітність, і на курсах батьківства. Доступ до обґрунтованої інформації допоможе зорієнтуватися і прийняти правильне рішення щодо захисту малюка, коли настане відповідний момент.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ЗДОРОВ'Я

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат