На Закарпатті знову різко зростає кількість випадків захворювання коронавірусом

28.07.2022 10:34 ЗДОРОВ'Я

Перший заступник голови Закарпатської ОВА Мирослав Білецький провів нараду з приводу різкого зростання кількості віпадків захворювання коронавірусом.

Останні місяці наша увага прикута до теми війни, руйнувань і людських трагедій, які трапляються щодня. Однак інші проблеми не перестали існувати.

Це стосується і ковіду. Він не зник, просто до цього епідеміологи спостерігали традиційний сезонний спад захворюваності. Цей час минув, наголосили медики сьогодні під час наради.

Статистика останніх двох тижнів свідчить про стрімке зростання кількості виявлених хворих. З 11 по 17 липня зафіксували 78 нових випадків COVID-19, а вже у наступні 7 днів – 129. Цього тижня ситуація погіршуватиметься, оскільки лише за перші два дні коронавірус діагностували у 85 осіб.

Зростає і кількість госпіталізованих. Лише за останню добу 9 закарпатців потрапили на стаціонарне лікування у заклади охорони здоров’я краю.

Звісно, цифри не такі великі, якими вони були взимку перед впровадженням «червоного» рівня епіднебезпеки, проте динаміка очевидна, а ближче до осені кількість хворих в силу різних об’єктивних обставин лише зростатиме.

Якщо ви сховали антисептик та маску, варто її повернути у щоденне використання. Водночас слід щепитися, якщо ви цього не зробили раніше, або імунізуватися бустерною дозою, якщо забули чи відкладали цю справу на потім, - написав Білецький на своїй сторінці у Фейсбук.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ЗДОРОВ'Я

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат