На Закарпатті правоохоронці викрили інтернет-агітаторів, які публічно виправдовували дії рф та закли

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури 08.06.2022 18:06 КРИМІНАЛ

За процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури викрито осіб, які публічно поширювали на території краю ворожу пропаганду та закликали до зміни влади.

Двох осіб – мешканців Мукачева та Берегівщини – підозрюють у виготовлені та поширенні матеріалів, у яких міститься виправдовування та заперечення збройної агресії російської федерації (ч. 2 ст. 436-2 КК України). А жителеві Воловця повідомлено про підозру у розповсюдженні матеріалів із публічними закликами до насильницької зміни влади та повалення конституційного ладу та захоплення державної влади (ч. 2 ст. 109 КК України).

Слідством встановлено, що всі троє підозрюваних для поширення своєї пропагандистської риторики використовували власні сторінки в соцмережах, або ж спільноти чи портали, які самі й адміністрували.

Мукачівець та жителька с. Велика Паладь активно поширювали недостовірні дані, що дискредитують Збройні Сили України, виправдовували дії військових рф та намагалися переконати громадськість у тому, що в Україні – «громадянська війна». А мешканець Воловця з 2020 року систематично публікував заклики до повалення конституційного ладу, висловлював недовіру органам державної влади та місцевого самоврядування і чинному законодавству України. Він наполягав на необхідності створити свою владу й навіть збирав кошти на підтримку своєї діяльності.

Викриття кримінальних правопорушень прокурорами здійснено спільно зі співробітниками Управління СБУ в Закарпатській області та ГУ Нацполіції Закарпаття. У помешканнях фігурантів проведені обшуки, виявлено та вилучено комп’ютерну техніку, яка могла використовуватися для протиправної діяльності, а також проросійську символіку.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

КРИМІНАЛ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат