В Ужгороді узгодили назви для перейменування ще 11 вулиць

03.06.2022 11:42 РАТУША

Нові назви для ще 11 вулиць міста розглянули 27 травня у міськраді на черговому засіданні комісії з питань найменування (перейменування) вулиць, провулків, проспектів, площ, парків, скверів, повідомляє міська рада у Facebook.

Цього разу обговорювали нові назви замість вулиць на честь діячів російської культури, науки поруч із вулицями Минайською та Юрія Гагаріна. Тож зупинилися на таких варіантах:

— вулицю Василя Сурикова перейменувати на вулицю Мирослава Скорика (композитор, музикознавець, Герой України, народний артист України, лауреат премії ім. Т. Шевченка). Підтримали також ідею вулицю Петра Чайковського, яку на одному з попередніх зібрань комісії планували назвати на честь Мирослава Скорика, назвати вулицею Віллі (Вільгельма) Паппа (представник ромської династії музикантів, який започаткував Міжнародний фестиваль джазового мистецтва «Пап-Джаз-Фест», що проводиться в Ужгороді вже понад двадцять років);

— вулицю Декабристів — на Михайла Вербицького (композитор, хоровий диригент, священник, громадський діяч, автор музики державного гімну «Ще не вмерла Україна»);

— вулицю Антона Макаренка — на Естонську (держава, яка зараз, під час війни, допомагає Україні);

— вулицю Олександра Бородіна — на Павла Чубинського (фольклорист, етнолог, поет, автор тексту Гімну України);

— вулицю Павла Пестеля — на Латвійську (країна, яка зараз теж допомагає Україні);

— вулицю Челюскінців — на Кузьми Скрябіна (поет, композитор, співак, письменник, продюсер, телеведучий, Герой України);

— вулицю Миколи Вавилова — на Михайла Кречка (композитор, хоровий диригент, народний артист України, керівник Закарпатського хору).

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат