В офісі «Руху підтримки закарпатських військових» провели обшуки

29.05.2022 22:51 КРИМІНАЛ

25—26 травня у офісі «Руху підтримки закарпатських військових» правоохоронці провели обшуки. За словами волонтерки Руху Галини Ярцевої, вилучили коробки з допомогою через підозру в торгівлі гуманітарним вантажем. З цими звинуваченнями вона не погоджується.

Галина Ярцева розповіла: обшуки завершили о 7-й ранку. Наразі волонтери відновили свою роботу. Самі обшуки Галина Ярцева назвала незаконними: «Хочу висловити обурення діями правоохоронних органів, які незаконно втрутилися в роботу нашої організації. Без ордеру на обшук у нас вилучили все, до останньої коробки з наших приміщень. Це допомога для поранених. Це наші закупи для військових. Ми проти того і ми будемо з цим боротися. Хочу звернутися до наших ветеранів, до наших АТОвців. Сьогодні ми потребуємо вашої допомоги. Будьте з нами, бо тільки разом ми сила», — заявила Галина Ярцева.

Факт проведення обшуків у офісі Руху підтвердили речники у Закарпатській обласній прокуратурі та СБУ області. У прокуратурі прокоментували: «Вже проведено ряд слідчих і процесуальних дій. У ході обшуку вилучено документи, чорнові записи, готівкові кошти та інші речі, які можуть слугувати доказами. В межах законодавства буде вирішене питання щодо їх зберігання (ст. 100 КПК України) та накладення на них арешту (ст. 170 КПК України). За можливості і якщо це не нестиме шкоду кримінальному провадженню — окреме майно розпорядником може бути передане на ЗСУ».

Речниця прокуратури Катерина Хижняк додала: наразі у кримінальному провадженні жодна особа не затримана і жодній особі не повідомлено про підозру.

Пресконференція Руху підтримки закарпатських військових, яка відбулася 27 травня в Ужгородському прес-клубі:

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

КРИМІНАЛ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат