Понад 100 митників відсторонили від виконання посадових обов’язків

03.04.2021 12:50 ПОДІЇ

Понад 100 працівників Держмитслужби, серед яких 17 – керівники митниць та митних постів, були відсторонені   сьогодні від виконання своїх посадових обов’язків після засідання Ради Національної безпеки і оборони на підставі листа Управління внутрішньої безпеки Державної митної служби України, повідомляє пресслужба відомства.

Наразі, окрім персональних санкцій щодо кола осіб, діяльність яких пов’язують з контрабандою, вживаються заходи щодо посадових осіб митних органів, що можуть бути причетними до корупційних діянь.

На сьогодні у територіальних органах відсторонені:

В Одеській митниці - 22 працівника;
У Закарпатській - 23 працівника;
У Київській - 8 працівників;
У Волинській - 23 працівника;
У Галицькій - 46 працівників;
У Буковинській - 3 працівника.

Як пише видання prozak.info, серед десятки найбільших контрабандистів держави і президент футбольного клубу "Минай" Валерій Пересоляк (на фото). У списку також Орест Фірманюк, якого вважають найбільшим контрабандистом країни і якого підв'язують до закарпатського міста Виноградів.

Пересоляк сам свого часу був чиновником митниці і після того, як пішов у приватний бізнес, продовжував контролювати митницю. Про це навіть озвучувалося у стінах Верхойної Ради.

Навіть нинішній керівник Закарпатської митниці Михайло Товт є людиною з орбіти Пересоляка.

Після арешту активів Пересоляка футбольний клуб "Минай", який грає у прем'єр-лізі футбольного чемпіонату України, може збанкрутувати. Окрім того, в Ужгороді можуть недобудувати величезний житловий комплекс, який наразі будується на розі вулиць Капушанської та Баб'яка. Цей комплекс також пов'язують з Пересоляком.

_________________________________________________________________ Також стало відомо, що було звільнено і самого керівника Закарпатської митниці Михайла Товта, який пропрацював на цій посаді менше двох місяців. Що стосується керівників постів, то було звільнено начальника МП "Тиса" Юлія Богуша, начальника МП "Солотвино" Тараса Ференца, начальника МП "Лужанка" Олега Богачека, начальника МП "Вилок" Ярослава Марковича, начальника МП "Малий Березний" Василя Блюду. Наказ про звільнення митників підписав голова Держмитслужби України Павло Рябікін.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат