Із зони в зону

12.11.2021 10:16 ЗДОРОВ'Я

В Україні розширили «жовту» зону карантинних обмежень, перевівши до неї Закарпатську область, повідомляє МОЗ.

Станом на 11 листопада до «жовтої» зони входять три області: Закарпатська, Кіровоградська та Тернопільська, інші — в «помаранчевій» та «червоній». У «помаранчевій» зоні наша область була лише з 9 листопада, і через день знову повернулася до «жовтої», яка передбачає менші карантинні обмеження.

Послаблення обмежень за- провадили на Закарпатті через збільшення кількості ліжок із киснем для хворих на ковід і загалом зниження кількості госпіталізацій. Коефіцієнт виявлення випадків інфікування у регіоні також є меншим за 20 %.

Однак у нас все ще вкрай погана ситуація з поширення хвороби. Особливо стрімко рівень захворюваності росте в Ужгороді. При цьому наша область усе ще займає останні місця щодо вакцинування населення.

За інформацією департаменту освіти ОДА, по області від виконання обов’язків відсторонили загалом 148 педагогів, а також 234 техпрацівників. Вони відсторонені через відсутність вакцинації. Що стосується Ужгорода, то тут відсторонено 50 освітян.

Якщо відсторонені працівники зроблять щеплення першою дозою, вони мають право повернутися до роботи.

Зараз у Закарпатській області COVID-хворих приймають у 15 лікарнях, тут розгорнуто 1 630 місць, із них інтенсивної терапії — 148.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ЗДОРОВ'Я

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат