Цього понеділка скасували авіарейс Київ – Ужгород – Київ. Пояснюємо чому

31.08.2021 10:45 ПОДІЇ

Хоч у авіакомпанії та адміністрації аеропорту надали суперечливу інфорамцію, але ми спробували з’ясувавши всі обставини.

З початком червня було відновлено регулярні авіарейси з Ужгорода до Києва, які здійснює авіакомпанія Windrose. Рейс здійснюється тричі на тиждень – по понеділках, середах та п’ятницях. Однак у понеділок, 30 серпня, літак з Києва не вилетів до Ужгорода.

У самій компанії нам коротко повідомили, що рейс відмінили «через комерційні причини». Більше нічого не розшифровували.

Зазвичай, таке формулювання можна застосовувати у двох випадках – «недобір» пасажирів, або ж літак відправили в терміновому порядку на більш вигідний чартерний рейс до одного з курортів.

Але обидві версії малоймовірні, особливо, якщо зважити на те, що цей рейс має хороше заповнення пасажирами.

Ми також зв’язалися з аеропортом «Ужгород» і нам повідомили про зовсім іншу причину: рейс відмінили «через складні погодні умови».

Це вже ближче до істини, бо погода наразі на Закарпатті дощова.

За інформацією Infopost.Media, спершу у Windrose перенесли виліт з Києва та Ужгорода, повідомивши про це пасажирів, але зрештою скасували рейс загалом.

Літаки подібного класу як ATR навіть у дощову погоду успішно взлітають, летять та приземляються. Однак, з аеропортом «Ужгород» трохи інша ситуація.

Літаки, які сідають та вилітають з Ужгорода, вже використовують повітряний простір Словаччини. Бо раніше саме заборона прольотом Словаччиною була причиною того, що аеропорт в Ужгороді не функціонував. Відповідна угода між Україною та Словаччиною була підписана ще у вересні 2020 року.

Однак, польоти відбувалися без використання навігаційної системи.

Як повідомили в Мінінфраструктури, Украерорух повинен був отримати відповідну ліцензію європейського стандарту щодо використання навігаційної системи.

Зараз таке обладнання аеропорт «Ужгород» має і воно ліцензоване. Але лише   9 вересня вступають в силу зміни в аеронавігаційному просторі Словаччини і в аеропорту “Ужгород” пілоти зможуть приземляти літаки з використанням навігаційної системи.

Ще до 9 вересня пілоти приземлятимуть літаки в Ужгороді без використання навігаційної системи. При поганій погоді робити посадку літака «вручну» ризиковано, тому літак з Києва до Ужгорода не вилетів.

Петро Гойс, спеціально для Infopost.Media, фото з відкритих джерел.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат