Ужгородка Т. Дичка вдруге стала чемпіонкою України

09.08.2021 14:07 СПОРТ

Буквально вчора з головних змагань країни, що проходили в Ірпіні (тенісний центр ФТУ «Grand Admiral»), повернулася із золотою медаллю до рідного міста над Ужем 18 річна майстриня великої ракетки Тетяна Дичка (на світлині). Торік дівчина на аналогічних змаганнях у парному розряді зі своєю подругою Владленою Боковою (с. Святопетрівськ, Києво–Святошинський район)   у фіналі обіграли дует А. Пінаєва (Бровари) – І. Микитин (Трускавець) з рахунком 2:0.

На цей раз Бокова–Дичка теж дебютували здорово. У дівчат у першому поєдинку суперницями були Аліса Петренко (Черкаси) – Ольга Романишин (Львів). Перший сет Владлена–Тетяна виграли з сухим рахунком 6:0. У другому сеті тенісистки теж святкували Вікторію — 6:2. Отже, загальний результат 2:0.

У чвертьфіналі Дичка–Бокова зустрілася з дуетом Дарина Волкова (Харків) – Анастасія Скорупська (Львів). Ця гра теж була виграна з аналогічним рахунком 2:0. Однак, якщо у першому сеті майбутні чемпіонки без проблем обіграли суперниць — 6:0, то у другому на тенісному майданчику кипіли пристрасті. Гра була рівною і безкомпромісною. І лише наполегливість та майстерність Бокової–Дички допомогли дівчатам, як кажуть, вирвати перемогу «з м’ясом» — 7:5.

Півфінальний поєдинок. Валерія Затулко (Красилівка)–Анастасія Сидоренко (Бориспіль) — Т. Дичка–В. Бокова — 0:2 (1:6 та 3:6).:

Фінал. На корті з однієї сторони пара Яна Микитин (Трускавець)–Хен Плаксій (Одеса) та Дичка–Бокова. Наші дівчата, як і три попередні поєдинки, виграли з рахунком 2:0 (6:3 та 6:2). Отже, переконлива і заслужена перемога Тетяни Дички та її тренера й матусі Руслани Юріївни.

Р. Ю. Дичка, як головний тренер збірної Закарпаття з тенісу додала: «У парних змаганнях також брала участь наша Мар’яна Маслей з Мукачева. Правда, вона зі своєю напарницею К. Юрченко(Ірпінь) уже у першому поєдинку програли дуету фінальної гри Я. Микитин–Х. Плаксій — 2:0 (6:2 та 6:1).

У міксті наша пара Василь Єгоров–Тетяна Дичка у впертій та напруженій боротьбі у дебютному поєдинку з рахунком 1:2 (3:6, 4:4 та 6:10) поступилися львівській парі (А. Скорупська –Н. Лопушинський).

Правда, Василь Єгоров у парі з Владиславом Лобаком з Сєверодонецька у парному розряді добралися до фіналу, де поступилися київській парі Д. Молчанов та О. Крутих з рахунком 0:2 (1:6 та 2:6). Також Василь Єгоров непогано виступив і серед чоловіків, добравшись до півфінальної стадії змагань, де програв Д. Федорову (Білгород–Дністровський) з рахунком 0:2 (2:6 та 2:6).

Василь Гаджега, голова обласного осередку Асоціації спортивних журналістів України.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СПОРТ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат