Тячівщина категорично проти об’єднання з Рахівщиною

16.03.2020 11:48 ПОДІЇ

На пленарному засіданні Тячівської райради депутати прийняли звернення до Президента України, парламенту та уряду з проханням зберегти Тячівський район як окрему територіально-адміністративну одиницю.

Ця ситуація трошки дивна. Як ми повідомляли, попередньо розглядалося питання   залишити на Закарпатті чотири райони: Ужгородський, Мукачівський, Хустський та Тячівський.

Однак на Рахівщині визрів протест із цього приводу. Було ряд звернень до центральної влади щодо необхідності залишити як адміністративну одиницю Рахівський район. Мешканці Рахівщини навіть погрожували акціями протесту.

Згодом на нараді в Міністерстві регіонів таки було вирішено залишити чотири райони в Закарпатті, але замість Тячівського зробити Рахівський з відповідними адміністративними повноваженнями.

Ми передбачали, що у Тячівському районі будуть невдоволені таким рішенням.

І ось на сесії Тячівської райради у вівторок депутати прийняли звернення до центральної влади України з проханням залишити Тячівський район як окрему адміністративну одиницю.

Однак у цьому зверненні занадто слабка мотиваційна частина. Депутати не вигадали нічого кращого, ніж повідомити владі, що половина населених пунктів району мають статус гірських і взагалі більша територія району знаходиться в горах, а це передбачає особливого підходу у вирішенні соціально-економічних питань

Чому це не може бути аргументом. Бо Рахівський район також здебільшого гірський і відмінності тут немає.

Депутатам потрібно було більше уваги звернути на інші аргументи. Зокрема на особливість етнічного складу населення, на певні історичні та ментальні особливості.

Ну і депутати у зверненні написали про ще одну трудність — необхідність внесення змін у документації у випадку об’єднання районів і це, мовляв, викличе соціальну невдоволеність. «Це спричинятиме ріст соціального невдоволення діями влади, зростання соціальної напруги, можливих її проявів у різноманітних формах», — йдеться у зверненні.

Які такі форми напруги — депутати не уточнили.

Напруга, звичайно, може виникнути, але виникають протести здебільшого не через необхідність змін у документи, а через недолугість самої влади, яка не може вирішити ні питання ремонту доріг, ні створення комфортних умов проживання, праці та відпочинку для мешканців району.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат