Втрата довіри

11.02.2020 12:29 ПОЛІТИКА

Ця влада остаточно втрачає довіру людей. Мова навіть не про невиконані обіцянки. Люди вже навчені, що політики перед виборами багато чого обіцяють. Лише найпримітивніші цьому вірять. Але є ще великий сегмент електорату, який голосував за нинішню владу не так через обіцянки, як через бажання побачити у владі нові обличчя.

Як виявилося, саме це було найбільшою помилкою. Нові обличчя є занадто далекими від знань, як вирішити проблеми. Україна потихеньку котиться в прірву. Бюджет недоотримав 25 % того, що було заплановано. Інвестори обходять Україну стороною. Замість реформ головних бюджетоутворюючих галузей ми бачимо просто перерозподіл грошових потоків і зміну «смотрящих» над ними.

Олігархи збагачуються. Ахметов купує за сотні мільйонів доларів найдорожчий будинок у світі і в той же час українцям піднімають тарифи на енергоресурси, які належать олігархам.

Грошей немає, але лише для тих, хто дійсно живе на межі бідності. Бо нові чиновники в першу чергу попіклувалися про свої зарплати та премії й отримують сотні тисяч гривень на місяць. Так у ефірі одного з телеканалів бабуся-пенсіонерка запитала нардепа від «Слуги народу» Брагара, як їй вижити, якщо при пенсії 2000 грн., вона повинна заплатити 1500 грн. комунальних платежів. Відповідь «слуги народу» просто шокувала Україну. Він порадив пенсіонерці продати свою собаку і заплатити за газ. І це ще не все. Деякі «слуги народу» взагалі заявляють, що і ці пенсії потрібно відмінити, нехай пенсіонерів утримують їхні діти.

То до чого ми котимося? Куди заганяють державу? Хто з нами буде рахуватися?

Останні соціологічні заміри показували, що «Слугам народу» ще довіряють 45 % українців. Це вже не 73 %, але все одно ще багато. Але це опитування було зроблене ще місяць тому. При такому ставленні до народу довіра до влади різко впаде. І все знову може закінчитися палінням шин на майданах.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат