Прокуратура Мукачева не змогла довести провину інкасатора «Ощадбанку» в крадіжці грошей

29.01.2020 16:11 КРИМІНАЛ

Інкасатора філії Закарпатського обласного управління АТ «Державний ощадний банк України» виправдали у справі про розкрадання понад 263 тис. гривень.

Чоловіка звинувачували за ч. 4 ст. 191 КК в тому, що той не здав у мукачівське відділення «Ощадбанку» гроші, які отримав під розписку на кількох АЗС і в магазині. Крім того, в рамках кримінального провадження представники «Ощадбанку» подали до відповідача цивільний позов з вимогою повернути гроші.

Сам відповідач повідомив, що на момент зникнення коштів в грудні 2016 року працював водієм-інкасатором «Ощадбанку». Зазначені у справі гроші він дійсно отримав в суботу 24 грудня під розписку, але не привласнював, а привіз в банківський філіал і залишив сумки на підлозі в кімнаті зберігання коштів - сейфа в банку не було. У понеділок, 26 грудня, сумки з грошима він відніс в сектор перерахунку банку, де їх прийняла завідуюча.

Варто відзначити, що підсудний раптово звільнився на пенсію 26 грудня і поїхав з міста, але, за його словами, він відмовився працювати «в такому бардаку» і вже 27 грудня поїхав до Києва влаштовуватися на роботу. За його словами, він гроші не брав, а до кімнати зберігання грошей мали доступ всі співробітники сектора інкасації, а можливо і сторонні особи.

Цікаво, що відсутність грошей виявили лише 27 грудня, на четвертий день після передбачуваної крадіжки.

Крім того, жоден із допитаних у судовому засіданні свідків не вказав на підсудного, а один з його колег і зовсім повідомив, що його визнали винним тільки через раптове звільнення. Більш того, свідки озвучували різні суми нестачі грошей, наприклад, один зі старших інкасаторів заявив, що насправді пропало близько мільйона гривень, а завідувач сектором відділу інкасації та зовсім повідомив, що сумки з грошима пропадали з кімнати зберігання протягом п'яти днів.

В результаті суд прийшов до висновку, що обвинувачення не довело причетність підсудного до крадіжки коштів, в зв'язку з чим його виправдали від обвинувачення по ч. 4 ст. 191 КК і залишили без розгляду цивільний позов «Ощадбанку» до підсудного про повернення грошей.

368.media

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

КРИМІНАЛ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат