Сябри бунтують!

14.08.2020 16:52 ПОЛІТИКА

У Білорусі почалися протести проти диктатора Лукашенка. Здавалося б, така спокійна країна, люди завжди дружно голосували за совок і все їх влаштовувало, аж раптом піднявся бунт.

В Україні ватники не розуміють, чому це білоруси незадоволені. Адже там і зарплати більші, ніж у нас, і дороги кращі, й олігархів немає. Просто наша вата вже забула, що не все в цьому житті вимірюється грошима і статками. Бо найбільшою суспільною цінністю є свобода. У тому числі й свобода волевиявлення.

Коли виникає питання, чому ж багато білорусів незадоволені Лукашенком, то все пояснюється саме свободою. Людям набридло жити під диктовку, набридло шептатися на кухнях, набрид колгосп.

Білоруси вже почали значно більше їздити світами і вже бачать, що можна жити вільно і не боятися партократів та силовиків. Білоруси хочуть змін, і саме тому більшість із них висловилася проти того, щоб колгоспник Лукашенко і надалі правив країною, бо країна може і стабільна, але не самостійна і без натяків на розвиток.

Але диктатор вирішив будь-якою ціною залишитися при владі, тому підконтрольна йому виборча комісія намалювала аж 80 % голосів виборців, хоча реальні цифри були абсолютно зворотними. Власне, коли тисячі людей у різних містах Білорусі після оголошення фальшивих результатів вийшли на вулиці, то дійсно стало зрозуміло, що прихильників у Лукашенка майже немає. Хіба що частина пенсіонерів, які бояться змін і все ще ностальгують за комунізмом.

На жаль, Лукашенко виявився занадто злим і дав команду величезній армії силовиків без жалю гасити будь-які протести. Людей калічать, кидають по 50 чоловік у маленькі камери, принижують. Ллється занадто багато крові. Силовикам дали команду діяти, як в умовах військових дій. Майже 10 тисяч людей затримано і над ними безперервно знущаються…

А у московському Кремлі знову п’ють шампанське. Путін та його оточення прекрасно розуміють, що тепер у Лукашенка вже немає виходу. У Євросоюзі він вже став персоною нон грата, і єдиний його шлях — в обійми до Путіна. І тепер Лукашенко діятиме так, як диктуватиме Путін. Той кремлівський карлик просто завоював Білорусь без особливих втручань.

Ну і про нас. Україна втручатися не буде. Гучних заяв не буде. Лише коротко щось про те, щоб припинити насилля. Та й нас і слухати ніхто не буде.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат