На Перечинщині спалах коронавірусу - одне з сіл закривають на карантин

24.05.2020 18:59 ПОДІЇ

За даними Закарпатського обласного лабораторного центру у 28-ми мешканців села Ворочево підтверджено коронавірусну інфекцію.

З цього приводу у Закарпатській ОДА відбулося засідання комісії із ліквідації надзвичайної ситуації. Було вирішено:

— У межах села Ворочево встановити карантинну зону.

— На в’їзді і виїзді із села облаштувати контрольно-пропускний пункт.

— Забезпечити особовий склад, задіяний у роботі КПП, засобами індивідуального захисту, продуктами харчування, місцями для відпочинку, засобами обігріву, іншими матеріальними та технічними засобами.

— Визначити серед населення с. Ворочево осіб, які працюють у закладах охорони здоров’я, державних установах, організаціях, інших об’єктах критичної інфраструктури. Забезпечити виготовлення та надання їм спеціальних перепусток для переміщення через КПП.

— Пропуск осіб, які залишають територію карантину або в’їжджають у неї, за умови проведення медичного огляду з безконтактною термометрією і заповнення медико-санітарної декларації та направлення на обстеження осіб з підозрою на гострі респіраторні захворювання.

— Визначення та маркування меж територій карантину шляхом встановлення інформаційних знаків, табличок про введення особливого режиму проведення протиепідемічних заходів.

— Проведення дезінфекційних заходів у житлових, виробничих, навчальних, санітарно-побутових та інших приміщеннях, будівлях і спорудах, щоденної дезінфекції проїжджої частини доріг, тротуарів, прибудинкових та інших територій населених пунктів.

— Щоденний медичний нагляд за контактними, із письмовим відображенням у документах та/або реєстраційних журналах об’єктивного стану здоров'я контактних осіб.

— Головному управлінню Нацполіції забезпечити контроль за режимом самоізоляції та карантинними заходами на території Перечинської ОТГ.

— Контроль за виконанням цього розпорядження покласти на Перечинську ОТГ (Погоріляк І.І.) та державну установу „Закарпатський обласний лабораторний центр МОЗ України” (Сітник Г.Я.).

* * *

За інф. ОДА станом на сьогоднішній ранок за минулу добу у 19 осіб підтверджено коронавірус методом ПЛР (без урахування ситуації на Перечинщині). Загалом з початку пандемії у 1061 закарпатця встановлено діагноз COVID-19, із яких - 242. 26 людей померли, 265 - одужали. (Дивіться вгорі інфографіку).

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат