Псевдомінер з Мукачівщини може сісти за грати на 6 років

22.05.2020 14:28 КРИМІНАЛ

Прокурором прокуратури Закарпатської області затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно мешканця с.Старе Давидково, Мукачівського району, який підозрюється у псевдозамінуванні ресторану у центральній частині Мукачева.

Зловмисник, маючи на меті дезорганізувати роботу правоохоронних органів та самого закладу, у березні 2020 року, повідомив поліцію про замінування. На місці події, працівники вибухотехнічної служби не виявили жодних вибухонебезпечних речовин чи предметів. У результаті виїзду на місце фахівців ДСНС, даному управлінню заподіяно збитків на понад 77 тис грн. Крім того, матеріальні збитки заподіяно і власнику закладу, який певний час не працював.

Висновком експерта підтверджено, що телефонував саме підозрюваний.

У рамках даного провадження, підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб з можливістю внесення 168 тис грн застави, яку за нього невдовзі сплатили.

Наразі мешканець Мукачівщини утримується під вартою за підозрою у закінченому замаху на вбивство двох або більше осіб вчиненому за попередньою змовою групою осіб (ч.2 ст.15, п.1, 12 ч.2 ст.115 КК України). Зокрема, йдеться про резонансну стрілянину у Мукачеві, яка мала місце 7 лютого 2020 року.

Дії підозрюваного кваліфіковані як завідомо неправдиве повідомлення про підготовку вибуху, яке загрожує загибеллю людей чи іншими тяжкими наслідками (ч.1 ст.259 КК України) - карається позбавленням волі на строк від двох до шести років.

Пресслужба прокуратури

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

КРИМІНАЛ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат