Громадські організації Виноградова вшанували пам`ять полеглих у Другій світовій війні (ФОТО)

09.05.2020 19:45 НОВИНИ ПАРТНЕРІВ

 

Лідери громадського руху Виноградівського району поклали квіти та схилили голови біля меморіального комплексу воїнам-визволителям в центрі міста.

Сьогодні, 9 травня, в день святкування Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, лідери громадських організацій Виноградівщини та підростаюче юне покоління міста, вшанували пам'ять про героїчний подвиг героїв і згадали про ще живих ветеранів.

До заходу долучились благодійний фонд "Виноградів", Виноградівська районна організація ветеранів України, Спілка ветеранів Афганістану, Спілка ветеранів АТО та учасників бойових дій "Патріот", важкоатлетичний клуб "Атлант", громадська організація "Закарпатська варта".

"Це свято пам'яті про усіх тих, завдяки чиєму подвигу антигітлерівська коаліція перемогла "коричневу чуму" 20 століття. Низько вклоняємося відвазі та героїзму ветеранів, віддаючи шану за мир, ціна якому мільйони людських життів. Дякуємо, завдяки Вашій перемозі є ми!", - написав на своїй фейсбук-сторінці голова благодійного фонду "Виноградів" Іван Бушко, коментуючи участь у заході.

Заступнця голови районної організації ветеранів України і керівниця пресцентру організації Мальвіна Савинець розповіла "Голосу Карпат", що майже півтисячі героїв Виноградівщини не повернулись з фронту Другої світової війни і поховані на просторах 15-ти держав світу.

Серед жителів району, які визволяли Україну були Юрченко, Ващинець, Толоконніков, Граб, Касіяненко, Козуб, Чугої та багато інших. Всіх ветеранів міста вже немає серед живих. Їх залишилося лише двоє містян.

Це 98-річний ветеран Михайло Андрійович Шарій та доброволець Червоної армії Андрій Михайлович Козак, якому 97 років.

"Бажаємо цим ветеранам дожити до наступного Дня перемоги. Ці люди жили із святом Перемоги, із ним вони і помруть. Так само і ті, кому вони за своє довге життя прищепили почуття патріотизму і жаданої перемоги, їхні нащадки. Навіть, коли вже не стане Козака і Шарія, ми все одно будемо відзначати це свято.

Дай Бог, щоб не повторилась ніколи та війна, 75-ту річницю перемоги в якій ми відзначаємо сьогодні. І дай Боже, щоб закінчилась та війна на Сході і матері не втрачали більше синів. Ми кажемо: герої не вмирають! Спитайе про це ту матір, від якої вбили єдиного сина. Для неї син помер. Це треба визнати.

Полеглі воїни АТО, яких ми втратили вже сьогодні, це нащадки учасників Другої світової війни. Їхні внуки-правнуки. Тому пам'ятаймо і бережімo мир", - бажає Мальвіна Йосипівна.

День перемоги 9 травня або аналогічне пам'ятне свято з іншою назвою відзначають в Україні, Азербайджані, Грузії, Узбекистані, Молдові, Білорусі, Врменії, Казахстані, Киргизстані, Росії, Таджикистані, Туркменістані, Сербії, Республіці Сербській. Європа, здебільшого, вшановує 8, а країни Британської співдружності - 7 травня.

goloskarpat

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат