На Закарпатті четверта частина хворих на коронавірус - медики

25.04.2020 12:16 ПОДІЇ

За даними МОЗ станом на 9:00 25 квітня в Україні 8125 лабораторно підтверджених випадків COVID-19. За добу зафіксовано 478 нових випадків.

На Закарпатті вже у 286 осіб встановлено діагноз COVID-19, 64 з них медичні працівники, 14 - діти. Одужали вже 30 закарпатців, померли - 7.

Найбільше випадків зареєстровано в Ужгороді. Станом на сьогодні у 103 ужгородців підтверджено COVID-19. Це на три більше ніж у попередньому звіті.

* * *

Останні дослідження німецьких вчених, новий коронавірус майже не передається через поверхні, а в 99% випадків зараження відбувається через тривалий контакт із хворим, - повідомляє УНІАН. Про це розповів вірусолог із Німеччини Гендрік Штрек з Інституту вірусології та дослідження ВІЛ Університету Бонна.

"Немає значного ризику зараження цією хворобою, коли ви ходите магазинами. Серйозні спалахи інфекції завжди були результатом того, що люди протягом більш тривалого періоду часу були ближче один до одного, наприклад, після вечірок в Ішглі, Австрія. Коли ми брали зразки з дверних ручок, телефонів або туалетів, було неможливо культивувати вірус у лабораторії на основі цих зразків", - розповів Штрек.

За його словами, щоб дійсно заразитися, потрібно тривалий час перебувати у контакті з інфікованим. Водночас щоб підхопити коронавірус із поверхні необхідно, щоб заражена людина кашлянула в руку, потім доторкнулася, наприклад, до дверної ручки, а одразу після цього до неї доторкнулась інша людина, а згодом і до власного обличчя.

"Результати цього більш детального дослідження можуть потім послужити основою для рекомендацій національним стратегіям виходу з карантину. Важливо отримати ці дані, щоб переконатися, що рішення ухвалюються на основі фактів, а не припущень. Дані мають слугувати основою інформації для уряду, щоб вони могли потім подумати про свої подальші дії", - вважає Штрек.

Те, що COVID 19 є краплинною інфекцією і не може передаватися через повітря, раніше також підтвердив вірусолог Крістіан Дростен з берлінського Charité. Він наголошував в інтерв'ю, що коронавірус надзвичайно чутливий до висихання, тому єдиний спосіб заразитися ним, якщо ви "вдихаєте краплі".<.p>

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат