Новий керівник

25.04.2020 16:06 ПОЛІТИКА

Генерал-майор СБУ Олексій Петров офіційно призначений головою Закарпатської ОДА.

Відповідний Указ Президента України Володимира Зеленського оприлюднено на сайті президента.

Кабінет Міністрів на своєму засіданні затвердив кандидатуру Петрова ще 13 квітня і очікувалося, що його буде представлено під час візиту президента Володимира Зеленського на Закарпаття.

Однак представлення не відбулося, бо в Україні затримали колишнього генерала СБУ Валентина Шайтанова, який працював на ФСБ Росії. А Олексій Петров був заступником Шайтанова. Таким чином, Зеленський на Закарпатті лише відвідав військові навчання, а Петрова вирішили перевірити на вірність Україні.

Як виявилося, Петров «чистий», тому Зеленський підписав наказ про його призначення.

У четвер Петрова представив активу ОДА та керівникам правоохоронних органів заступник глави Офісу Президента Сергій Трофімов та прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

Олексій Петров — генерал СБУ й очолював Департамент контррозвідки з 14 лютого 2017 року. Звання генерала отримав у 2018 році. Йшлося про те, що Петров узагалі може стати заступником глави СБУ. Але не вийшло.

Володимир Зеленський звільнив Петрова з Департаменту контррозвідки і призначив начальником управління СБУ в Кіровоградській області. І ось зараз він пішов на адміністративну посаду.

Під час представлення Сергій Трофімов озвучив три ключові завдання, які має виконати новий голова ОДА Петров: «Перше — це ефективний менеджмент у бюджетній частині. Це наповнення бюджету, ефективне й цільове використання бюджетних коштів і це антикорупційні дії в частині роботи з бюджетними коштами. Друге — це успішне завершення реформи децентралізації за принципом спроможності громад. Третє — залучення інвестицій у розвиток регіону».

Тобто, завдання накреслені такі, для виконання яких потрібен адміністративний досвід. Чи може СБУ-ник справитися з такими завданнями?

Дивно, коли на Закарпаття призначають чиновників, які взагалі не знаються на специфіці регіону. Скоріше за все, Петров матиме інші завдання, які стосуються держкордонів. Окрім того, з ним важко буде знайти спільну мову тій-таки Угорщині, яка останнім часом стала палочкою-виручалочкою у складних ситуаціях для Закарпаття.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат