800 доларів США за сприяння у незаконному вивезенні медичних масок - ДБР затримало прикордонника

11.04.2020 18:12 КРИМІНАЛ

Слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Львові, затримали інспектора прикордонної служби відділу прикордонної служби «Ужгород» Чопського прикордонного загону під час одержання неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України).

За попередньою інформацією, прикордонник одержав від громадянина неправомірну вигоду у сумі 800 доларів США за сприяння в незаконному переміщенні товарів протиепідемічного призначення (2 ящиків медичних масок) поза пунктами пропуску через державний кордон України до Угорщини.

Слідчі ДБР затримали прикордонника під час одержання неправомірної вигоди в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Наразі вирішується питання повідомлення затриманому про підозру, відсторонення від займаної посади та обрання відносно нього запобіжного заходу.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснює військова прокуратура Ужгородського гарнізону. Оперативний супровід – відділ по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Управління СБУ в Закарпатській області та Управління внутрішньої та власної безпеки по Чопському прикордонному загону УВВБ «Захід» Держприкордонслужби.

У разі доведення вини, затриманому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

КРИМІНАЛ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат