Удар по політичній еліті України

06.04.2019 19:15 ПОЛІТИКА

Ще задовго до виборів Президента.

України деякі політологи казали, що ніхто з нинішньої політичної еліти не має шансів на перемогу, а президентом стане хтось із нових.

Тоді мало хто надав цьому увагу. Але все йде до того. Після першого туру виборів із величезним відривом лідирує комік Володимир Зеленський. Він набрав понад 30 % голосів виборців і вдвічі випередив нинішнього президента Петра Порошенка.

Вся аналітика свідчить, що у другому турі виборів у Порошенка немає жодних шансів.

Чому український народ вирішив надати перевагу людині, яка далека від політики, яка немає жодного досвіду держслужби і яка, можливо, навіть поняття немає в сфері державотворення? Бо вже дістало! За 28 років незалежності ця країна грабувалася владною елітою. Країна, яка до незалежності мала найкращий економічний потенціал серед усіх колишніх республік СРСР, зрештою скотилася на останні місця за рівнем життя. З найнижчими зарплатами, пенсіями та з найвищою корупцією.

Українці свідомі того, що комік на посаді президента може важко сприйматися в міжнародному політикумі, але українці переконуються, що для початку потрібно позбутися набридлої політичної еліти і почати будувати країну з нуля.

До речі, не тільки великий відрив Зеленського на цих виборах став знаковим. Українці знову ж таки показали переляканій Європі, що у нас не вітається радикальний націоналізм, у чому переконують європейців росіяни.

Але є й тривожні тенденції. Якщо на минулих виборах президента кандидат від «регіоналів» Бойко не зміг набрати й одного процента, то зараз «регіонали» були близькі до того, щоб увійти у фінал перегонів. І це також свідчить про зневіру до нинішньої влади і небезпеки реваншу «регіоналів».

Звичайно, що надважливими в Україні будуть і парламентські вибори. Бо сили, які програють на виборах президентських, намагатимуться прорватися до нового парламенту, створити там більшість і забрати повноваження у президента, або нарешті прийняти закон про імпічмент і взагалі позбавити президента посади.

Цей рік надважливий в історії нової України і важко давати прогнози. Думки є різні: від стрімкого розквіту держави і аж до втрати державності.

Більше про результати виборів читайте у статті Як голосували закарпатці: Результати та особливості

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат