ОВК №69 знову потрапила в епіцентр скандалу (відео)

19.03.2019 12:56 ПОЛІТИКА

Один із членів комісії розповів історію про те, як обирали засіб масової інформації для оприлюднення рішень окружної виборчої комісії.

На розгляд комісії було винесено три пропозиції від редакцій видань «Вайлд Вест», «Панорама» і «Меркурій».

Один із членів комісії Сергій Альохін пропонував підтримати його пропозицію – проголосувати за видання «Меркурій». За словами Сергія Носалюка, він знав, що стоїть за такими пропозиціями його колеги. Адже згідно даних із соціальних мереж, член комісії працює в останньому з перерахованих видань.

«Найцікавіше, що серед членів комісії є колишні держслужбовці, які б «на льоту» мали б вжити термін «конфлікт інтересів», – вважає членів комісії ОВК №69.

Під час обговорення питання «конфлікту інтересів» Сергій Альохін заявив мовляв «мало що написано в Фейсбуці, хіба це офіційний орган?» При спробі детальніше розібратися в ситуації пан Носалюк звернувся до представниці видання «Меркурій» – головного редактора цієї газети Ірини Коструб із проханням відповісти на питання: «Чи є вона близькою особою будь-кого з членів виборчої комісії ?» На це питання представниця видання «Меркурій» відмовилась відповідати.

У цій історії дивує ще одна річ. Згідно законодавства пропозиції, які мають безпосередній конфлікт із законом, не мали б навіть ставитись на голосування. Голова комісії Марина Марценюк не повинна була ставити пропозицію на голосування, але попри це в комісії навіть знайшлось 7 членів, які підтримали цю «ідею». Тобто вони були згідні, щоб комісія прийняла рішення, яке порушує Закон України.

За словами члена комісії Сергій Носалюка, кваліфікація членів цьогорічної комісії залишає бажати кращого. Фактично такого типу порушення є дуже вагомим і могло б стати підставою для розпуску комісії. Це не перший серйозний огріх членів комісії, які замість того аби дотримуватись норм законів ставлять власні інтереси вище Законів України.

Детальніше з історією скандального засідання можна ознайомитися у відео нижче.

transkarpatia.net

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат