Як Гордон екзаменував Сергія Таруту

19.02.2019 14:03 ПОЛІТИКА

Дмитро Гордон вже 19 років екзаменує найвидатніших політиків та публічних людей. Саме стільки виходить відома програма-інтерв’ю «В гостях у Дмитра Гордона». Днями гостем цієї програми став кандидат в Президенти України Сергій Тарута.

До честі Тарути, він гідно склав цей іспит на чесність та відвертість.

В інтерв'ю Гордону Сергій Тарута представив своє бачення того, якими людськими якостями повинен володіти новий президент України.

Що стосується людських якостей, то президент повинен бути людиною порядною і вольовою. Що стосується управлінських якостей, то президент повинен бути жорстким в прийнятті рішень, але головне - у нього повинно бути чітке розуміння того, яку країну ми будуємо. «Дуже важливо, щоб у Президента була репутація достатня для того, щоб об'єднувати країну. Тому що зараз це дуже важливо: об'єднати українців, об'єднати бізнесменів, підприємців, політиків навколо майбутнього країни», - сказав Сергій Тарута.

Дмитро Гордон торкнувся останніх соціологічних опитувань і запитав гостя, за рахунок чого він бачить ріст власного рейтингу. 

Сергій Тарута пояснив, що досі ще дуже великий відсоток опитаних не визначилися зі своїм фаворитом цих перегонів. Багато з тих, хто не визначився не хочуть голосувати за «старих» політиків, і шукають гідного кандидата серед нових облич.

«Я вважаю, що в Україні достатньо розумних людей, які на сьогодні ще не визначилися. Ми бачимо, що більше 20% опитаних громадян ще не визначилися. Вони не хочуть голосувати за «старих» політиків, але тепер важливо, щоб вони розібралися в нових політиках», - сказав Сергій Тарута.

У нас рекордна кількість кандидатів і, зі слів Тарути, тепер важливо, щоб розсудливі українці розібралися, хто тільки говорить, а хто реально знає, що можна зробити, бо вже щось зробив і може зробити ще більше, у кого для цього є компетенція. Тарута сподівається, що мільйони українців зроблять правильний вибір і при голосуванні керуватимуться не емоціями, не серцем, як часто це робиться, а зроблять вибір розумом.

Дмитро Гордон доволі прискіпливо розпитував гостя і про те, хто буде в його команді і у випадку обрання Президентом, хто займатиме відповідальні посади у силовому блоці.

Тарута розповів про те, що компетентні кандидати на посади у нього є і на кожну посаду є по декілька гідних кандидатів.

«Є пропозиції по три людини на кожну посаду, і дуже важливо, щоб потім кращих з цих трьох не тільки за моєю рекомендацією, а й через процедуру голосування у парламенті призначили. Але я абсолютно гарантую, що всі вони - професіонали, порядні і патріоти. Це те, що необхідно нашій країні, особливо, що стосується позицій генпрокурора, керівників СБУ, Міністерства оборони, начальника Генерального штабу, МВС. Це дуже важливі позиції для дотримання безпеки, внутрішньої, зовнішньої», - відповів на запитання Гордона Сергій Тарута.

Задав Дмитро Гордон і, здавалося б, таке незручне питання, як фінансування виборчої кампанії.

Сергій Тарута відверто сказав, що значну частину кампанії фінансує він особисто разом з родиною. «І що дуже важливо, допомогу у фінансуванні кампанії надає величезна кількість людей, які повірили в команду "Основи", в ідеологію "Основи", які розуміють загрози країни і те, що необхідно сьогодні об'єднатися, для того щоб дійсно розум переміг і ми змогли сформувати правильну коаліцію в парламенті. Ті, хто вірить в перемогу на парламентських виборах, вони сьогодні теж фінансують», - відповів Тарута і додав, що фінансування його кампанії «на порядки менше, ніж фінансується сьогодні кампанія Петра Олексійовича або інших кандидатів».

«Але ми дуже ефективно підходимо до кожної копійки. Ми не займаємося обливанням брудом інших, як сьогодні це робиться. Ми не займаємося підкупом і тому ефективно витрачаємо кошти», - підсумував Сергій Тарута.

Дмитро Гордон також запитав Сергія Таруту, хто з політиків, які представляють інші політичні сили, після виборів можуть разом з «Основою» побудувати нову систему влади в Україні. Такими Тарута назвав Юлію Тимошенко, Анатолія Гриценка та Андрія Садового, пояснивши, в чому сильні сторони кожного з цих політиків.

«Я завжди намагався об'єднувати, запрошувати не навколо прізвища Тарути або ще когось, а навколо цілей, навколо програми. І найбільш близькі ідеї, співзвучні якраз доктрині "Україна 2030", це ті, які є в програмі Юлії Тимошенко, Садового, Гриценка. У Юлії Тимошенко достатньо прописана ситуація про перезавантаження по новому суспільного договору, про нову Конституцію. У Гриценка - щодо обороноздатності. Країна, яка має сьогодні такого сусіда, зобов'язана мати дуже сильну, ефективну, оборонну армію і систему. У Садового добре прописана частина по інфраструктурі, яка також важлива. Це найбільш близькі програми, і вони співзвучні тому, що тільки частково є у моїй програмі і програмі нашої партії», - сказав Сергій Тарута.

Закінчилося інтерв'ю Тарути Дмитру Гордону вдалим жартом про Зеленського. Гордон запитав, що з огляду на деяку зовнішню схожість Тарути з голлівудським актором Вуді Алленом, Тарута міг би розглянути можливість зніматися в кіно.

«У нас серед кандидатів вже є один актор. Я буду займатися справою. Країні це дуже важливо зараз» - відповів Тарута.

Насправді, Сергій Тарута вразив щирістю та інтелектом. Дмитро Гордон отримав чіткі відповіді на всі поставлені гостю питання. Це інтерв’ю може бути корисним для всіх думаючих людей, які у своєму виборі керуватимуться саме розумом, а не емоціями.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат