Унікальний регіон. Як лісівники Закарпаття розвивають туризм

12.02.2019 18:23 СОЦІО

Закарпатська область – особлива. Коли ми вимовляємо назву Закарпаття, в голові відразу виникає картинка могутних лісів, красивих гірських масивів, бурхливих річок, озер і водоспадів. Для тих, хто ніколи не був на Закарпатті, скажімо, – неодмінно потрібно поїхати в цей благодатний край. Окрім прекрасної природи у ньому поєднуються різні ландшафти, безліч природних пам’яток і лікувальних санаторіїв з цілющою водою.

Область розвивається і приваблює туристів з кожним роком все більше і більше. Тому, під керівництвом начальника Закарпатського обласного управління лісового та мисливського господарства Валерія Мурги, лісівникам потрібно створювати належні умови та розвивати на базі лісогосподарських підприємств туризм і рекреацію.

«Нині все більш популярним на теренах краю стає зелений туризм. Ще півстоліття тому цей вид відпочинку набув поширення в Європі, й тільки порівняно недавно, на початку 2000-х, нарешті почав розвиватися й у нас. Головною його перевагою є те, що він дарує можливість побачити красу Закарпаття, його культуру, багату флору й фауну. І з кожним роком наша влада та лісові господарники розвивають зелений туризм, а міські жителі все частіше їдуть відпочивати в ліс. Саме тому завданням закарпатських лісівників є також туризм та рекреація. Зокрема, це облагородження туристичних маршрутів, облаштування місць відпочинку для туристів, побудова мисливських будиночків та багато інших речей, спрямованих на покращення туристичної привабливості краю. Наразі лісові господарники облаштували понад 200 рекреаційних пунктів і мисливських будиночків для туристів.

Клімат, культура, природа й різноманіття ресурсів робить зелений туризм на Закарпатті улюбленим видом відпочинку не тільки серед населення України, а й для закордонних гостей. Подорожуючи Закарпаттям можна зустріти гостей із Польщі, Німеччини, Словаччини, Італії та навіть Японії. Ми, лісівники, також ідемо в ногу з часом, намагаємося розвиватися й шукаємо альтернативні види заробітку. Ось у нас у руках є так званий «карт-бланш» – ліси, полонини, луки, екологічні стежки, грибні та ягідні місцини, які знають тільки лісівники. Певен, Закарпаття – це дуже колоритний край. У нас великий потенціал для розвитку локального зеленого туризму. А лісівники люблять свою роботу і вміють організувати відпочинок на вищому рівні.

Як розповідає директор Міжгірського держлісгоспу Іван Барна, спілкуючись з лісівниками гості краю також можуть дізнатися про національні традиції, послухати місцеві легенди, скуштувати страви традиційної верховинської кухні, в загальному, повністю зануритися в іншу культуру. Зараз на території підприємства створено більше півтора десятка рекреаційних пунктів, із них частина встановлені у підніжжя Синевирського перевалу та при автомагістралях державного значення – Торунського перевалу, на межі смт. Міжгір’я і с. Соймів, урочищі Завирища на околиці с. Вучкове й у віддалених лісових закутках – урочищах Козяй, Повчова, Грабовець.

Прес-служба Закарпатського ОУЛМГ

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат