Тарута йде в Президенти. Країна Запрацює!

07.02.2019 15:53 ПОЛІТИКА

Із зареєстрованих кандидатів в Президенти України мало хто має адекватну програму, а якщо програма і є, то відсутні механізми її виконання. Серед решти кандидатів позитивно виділяється Сергій Тарута, який не просто анонсує програму дій у випадку обрання Президентом, але й показує рецепти видужання нашої економіки та її різкого росту.

Президентом, але й показує рецепти видужання нашої економіки та її різкого росту.

Нова економічна модель, яка гарантує підвищення капіталізації країни, зростання кредитних та інвестиційних показників України, перехід від кредитної моделі економіки до інвестиційної, сформульована в Доктрині збалансованого розвитку «Україна-2030». Це науково обгрунтований документ, який Сергій Тарута разом з командою розробив і представив міжнародним експертам і партнерам в 2015-2018 роках.

Ось головні стратегічні орієнтири Сергія Тарути:

  • Україна до 2030 року повинна увійти до Топ-30 країн світу щодо економічного зростання з ВВП на рівні $ 710-750 млрд;
  • щорічні темпи зростання економіки повинні скласти не менше 10%.

Тарута – гарант економічного розвитку країни

Протягом 2016-2018 років темпи зростання української економіки залишалися нижче середньосвітових показників і становили 2-3% за рік. Промисловість в країні не розвивається - за 2018 промислове виробництво в Україні зросло всього на 1,1%. Цього недостатньо. Для країн, що розвиваються ООН рекомендує збільшувати ВВП на душу населення щорічного не менше ніж на 7%. А Україні, щоб тільки розраховуватися з боргами, треба рости не менше 6% на рік.

Необхідна нова економічна програма, яка дозволить країні стрімко розвиватися, а громадянам повернутися додому із заробітків, гідно заробляти і будувати майбутнє у власній країні.

Як майбутній Президент України, Сергій Тарута зобов'язується забезпечити системний захист українського виробника на внутрішньому і зовнішніх ринках, ліквідацію монополій і формування конкурентного середовища, вихід економічної діяльності з тіні, через реалізацію ефективних антикорупційних заходів і податкових інструментів.

Підприємствам, які закрилися в 2014-2018 роках, будуть виділені безвідсоткові кредити на відновлення виробництва - на свою роботу зможуть повернутися мільйони людей.

Підприємствам, які мають хороші бізнес-плани і є перспективними, будуть виділені довгострокові дешеві кредити на розширення виробництва, і це дозволить створити ще один мільйон нових робочих місць.

Державні і приватні заводи отримають замовлення на 150 мільярдів гривень на рік на виробництво власних кораблів, літаків, вертольотів, автомобілів, локомотивів, зброї для армії. Розгорнеться масштабне будівництво доріг і мостів. Наука отримає замовлення на нові розробки.

«Як Президент України, я візьму на себе відповідальність за економічний розвиток країни. За роки роботи в металургії я створив першу і найбільшу транснаціональну компанію в Україні, налагодив співпрацю з провідними світовими фінансовими організаціями та готовий використовувати набутий досвід для ефективного керівництва державою», - заявляє Сергій Тарута.

Тарута - гарант надходження інвестицій

Президент Тарута стане гарантом приходу в Україну серйозних іноземних інвестицій. Його репутації промисловця довіряє світове фінансове співтовариство - міжнародні банки давали йому кредити під високу репутацію на дуже вигідних умовах. Тарута вже веде переговори з міжнародними партнерами України про притягнення до України 120-150 мільярдів доларів інвестицій.

Як майбутній Президент України, Сергій Тарута зобов'язується реалізувати розроблений його командою план дій по оздоровленню банківського сектору і відновлення роботи цього сектору в інтересах економіки країни, по стабілізації національної валюти. Це поверне інвесторам упевненість і стимулює їх вкладати ресурси в економіку України.

Всього Україна потребує 600-700 млрд доларів інвестицій за 10-12 років. Стартовий обсяг інвестицій - близько 300 мільярдів доларів зовнішніх і внутрішніх інвестицій. З них 120-150 млрд - інвестиції міжнародних партнерів, з якими вже ведуться переговори. Ще до 100 млрд - це український капітал, який можна повернути в Україну з офшорів. І вже розроблена програма «Україна без офшорів». Ще один внутрішній резерв - це інвестиції населення. Адже в період «банкопаду» люди за 2 роки забрали з банків близько 20 млрд. доларів вкладень. І сьогодні у населення на руках - близько 50 млрд. доларів.

Необхідно замінити кредити МВФ на інвестиції, і країна почне працювати. Зараз все, що ми заробляємо, ми віддаємо МВФ за відсотки по кредитах.

Брати нові дорогі кредити, щоб віддавати старі борги - це не стратегія. Уряд повинен повернути кредиторам в 2019 році в цілому 417,5 млрд грн, з яких 145 млрд грн - відсотки по позиках.

Ми повинні відмовитися від кредитів, і залучити в економіку українських та іноземних інвесторів, які створять нові робочі місця. А прибуток буде залишатися в Україні.

Тарута - гарант гідного життя людей праці

Президент Тарута забезпечить людям праці гідну зарплату, а пенсіонерам - гідну пенсію: на рівні Польщі, Чехії, Словаччини та Угорщини. Він знає і поважає ціну важкої і чесної праці - починав свою роботу в мартенівському цеху, пройшов шлях від слюсаря до керівника найбільшої корпорації. Тарута розуміє турботи і потреби людини праці - на своїх підприємствах створював кращі умови роботи, високу зарплату, розвивав соціальну сферу міст, де працювали його заводи. У Тарути є програма «Принципи поваги і справедливості», реалізація якої дасть людям можливість щасливо жити і працювати в Україні.

Як Президент України, Сергій Тарута людям праці гарантує підвищення середньої зарплати до 20-25 тис.грн - відповідно до рівня зарплат у Східній Європі. А кожному пенсіонеру гарантує середню пенсію - не нижче 10 тис грн з обов'язковим підвищенням пенсій і соціальної допомоги відповідно до зростання цін в країні.

«Економічний потенціал України дозволяє досягти рівня середньої зарплати до 1000-1200 доларів, а пенсій - 450-500 доларів», - заявив лідер партії «Основа» Сергій Тарута в Європейському парламенті, представляючи економічну доктрину «Україна 2030» в кінці 2018 року в Брюсселі .

«Замість нинішніх мінімалок люди повинні отримувати по 20-30 тисяч гривень. Українці повинні гідно жити і заробляти. Це дозволить повернути в країну сотні тисяч наших громадян, які працюють за кордоном», - переконаний Сергій Тарута.

Тарута - гарант енергетичної незалежності країни

Президент Тарута доб'ється не тільки підвищення доходів громадян, а й зниження тарифів і цін на енергоносії. Він знає, як зробити Україну енергонезалежною - володіє виробничим і управлінським досвідом у видобутку і транспортуванні природного газу.

Потрібно наростити видобуток вітчизняного природного газу до 50-60 млрд кубометрів. Це дозволить не тільки забезпечити енергетичну безпеку, а й почати експортувати газ. У комплексі з енергомодернізацією всієї країни все це дозволить знизити ціну газу для населення до близько 4 грн за кубометр, замість встановлених Урядом в листопаді 8,6 грн.

Україна зможе вийти на самозабезпечення газом, на обсяг видобутку до 35 млрд кубів на рік. Тобто Україна отримає незалежність від постачань імпортного газу. Для цього будуть потрібні 5-7 млрд доларів інвестицій.

Отже, сукупні витрати домогосподарств на послуги ЖКГ в нашій країні повинні складати не більше 25%. Що приблизно відповідає рівню витрат населення на ЖКГ в країнах Східної Європи.

Тарута - гарант розвитку чесного бізнесу

Президент Тарута забезпечить найкращі умови для розвитку українського підприємництва. Він послідовно відстоює інтереси відповідального українського бізнесу - входив до Ради підприємців при Кабміні, став засновником об'єднання «Українська Бізнес Ініціатива».

Реалізуючи положення Доктрини «Україна 2030», Сергій Тарута, як майбутній Президент, гарантує представникам бізнесу:

  • недоторканність приватної власності;
  • створення прозорих єдиних правил роботи в Україні для всіх підприємців;
  • зниження податкового навантаження;
  • стабільність національної валюти;
  • створення умов для добровільного повернення українського капіталу з офшорів;
  • спрощення податкової звітності;
  • встановлення мораторію на зміну податкового законодавства на три роки;
  • ліквідацію податкової міліції та скорочення чисельності апарату контролюючих бізнес держорганів.

«Зниження податкового навантаження на працю дозволить провести реформу національної пенсійної системи, а можливі втрати держбюджету через зниження податків будуть компенсовані скороченням необґрунтованих витрат бюджету», - зазначає кандидат в Президенти Сергій Тарута.

Тарута - гарант повернення миру

Президент Тарута поверне мир в Україні за допомогою вмілої дипломатії. Він досвідчений і жорсткий переговірник, і доб'ється відновлення територіальної цілісності України шляхом політико-дипломатичних переговорів і юридичних рішень. У Тарути є комплексний і реалістичний план досягнення миру і відновлення територіальної цілісності України - «Три Основи. Легітимність. Безпека. Довіра».

Пріоритетами Сергія Тарути, як майбутнього Президента України, у зовнішній політиці держави є: відновлення територіальної цілісності України, забезпечення стабільної безпеки, захист життя і прав громадян, підтримка і просування інтересів українського бізнесу за кордоном, відновлення дружніх відносин з усіма країнами-сусідами.

«Гарантую реальне підвищення боєздатності армії, підвищення соціального статусу військовослужбовців. Армія буде переозброєна за найкращими світовими стандартами, в першу чергу завдяки використанню виробничої бази ВПК України. Я впевнений, що для України передумовою забезпечення тривалого миру і непорушності кордонів є позаблоковий статус держави відповідно до Декларації про державний суверенітет України», - заявляє Сергій Тарута.

Тарута - гарант перемоги над корупцією

Корупція - одна з головних проблем, які необхідно вирішити, щоб Україна змогла вийти з кризи, переконаний Сергій Тарута.

«Корупція - це 13% від ВВП. Це те, що розкрадається чиновниками. Нам потрібно перейти на нову систему управління державою - good governance та електронне урядування. У Британії, наприклад, бізнесмен з чиновником взагалі не стикається - все через інтернет. Таким чином, ми скорочуємо 70% чиновників, які нам більше не потрібні. Нехай йдуть на робочі спеціальності, де зараз не вистачає рук», - зазначив Сергій Тарута в одному з недавніх інтерв'ю ЗМІ.

На думку Сергія Тарути, поборовши корупцію в Україні, можна було забезпечити величезні суми додаткового доходу в бюджет, які цілком компенсували б відмову від кредитів МВФ.

Майбутній Президент України Сергій Тарута відповідально заявляє: «Переборю корупцію в системі державної влади, досягну того, що правоохоронні органи будуть стояти на захисті прав та інтересів кожного громадянина».

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат