Для відновлення роботи аеропорту «Ужгород» виконані всі умови — Украерорух

29.12.2019 21:01 ПОДІЇ

Тривалий час вирішується питання про відновлення повноцінної роботи аеропорту Ужгород, і в той же час обговорюють реконструкцію аеропорту в Мукачеві. Для того, щоб авіакомпанії могли повноцінно використовувати аеропорт «Ужгород» у Закарпатській області, залишилося підписати договір зі Словацькою Республікою.

«18 грудня парафована Угода зі словацькою стороною щодо укладення договору на використання повітряного простору», — розповів в інтерв’ю НВ Бізнес Андрій Ярмак, в. о. директора Державного підприємства обслуговування повітряного руху України (Украерорух).

«Як тільки ми підпишемо Угоду зі Словаччиною — і цей процес уже підходить до логічного завершення — у нас не залишиться ніяких перешкод для організації в аеропорту «Ужгород» точного заходу на посадку за приладами. Це підвищить привабливість аеропорту для авіакомпаній. Зараз ми готуємося проходити щорічний плановий аудит EASA», — розповів Ярмак.

Нагадаємо, що аеропорт «Ужгород» розташований таким чином, що зліт і посадка тут можлива тільки з боку Словацької Республіки. З іншого боку злітно-посадкової смуги зліт і посадка неможливі через сильний перепад висот, тому що там гори.

До завершення всіх процедурних моментів польоти в аеропорт «Ужгород» виконуються за правилами візуальних польотів. Тобто, у світлий час доби. Єдина авіакомпанія, яка виконувала сюди регулярні рейси — «Мотор Січ» — відновила польоти в березні 2019 року після трирічної перерви. Але на зиму 2019/2020 знову припинила їх виконання.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат