Вийшла книга про село, в якому народився Ерделі

02.12.2019 14:50 ДОЗВІЛЛЯ

Книга «Якби стежки заговорили. Климовицькі перекази та легенди» Наталії Шаленик та Віталії Лендел побачила світ в ужгородському видавництві «Патент». Видання про минуле і сьогодення села Климовиця Іршавського району з переказами та легендами старожилів, про талановитих людей, красу навколишньої природи пропонується у вигляді путівника.

Автори книги понад усе люблять рідний край, своє село і його працьовитих людей. Тож з теплотою і любов’ю розповіли про географію і природу села Климовиця Іршавського району. Є тут і хвилююча легенда про Климовицю, інформація про пам’ятний знак села. Повідомляється про школу, спортивний майданчик. З гордістю оповідається і про уродженця села, справжнього майстра пензля Адальберта Ерделі.

Допитливий читач почерпне багато цікавого для себе про довколишні урочища, присілки, вулиці. Увазі шанувальників друкованого слова представлені пісні про рідний край, про Климовицю. Вдало доповнюють книгу розділи «Скринька мудрості людської», «Бабусині перекази», зібрані по крупинках від старожилів-односельців. Стисло повідомляється про авторів. Це – вчителька Наталія Федорівна Шаленик, яка в 2013 році видала монографію «Климовиця в обіймах лісів і садів» та директор Климовицької ЗОШ I-II ступенів Віталія Дмитрівна Лендел. «Якби стежки заговорили» - перша її книжка у співавторстві.

Рецензент книги – доктор історичних наук, заслужений професор УжНУ Дмитро Дмитрович Данилюк. Книга гарно проілюстрована, виготовлена на високому поліграфічному рівні, є карта Іршавського району.

Комп’ютерний дизайн обкладинки майстерно здійснив Олег Кандієв.

Уляна Демчук

Коментарі :


02.07.2021 11:46 Наталія Шаленик Мартин,Віталія Лендел

Книга ,,Якби стежки заговорили.Климовицькі перекази та легенди''зацікавить усіх,хто бажає глибше пізнати свою маленьку батьківщину.Адже Батьківщина починається з місця,де ти народився.Це частина душі,пам'яті твоєї,яка передається з покоління в покоління.
Путівник цікавий і корисний всім,хто цікавиться минулим цього чудового Карпатського краю.
В цій природній красі,де панує спокій замріяних Карпатських гір,народився видатний художник Закарпаття Альберт Ерделі/Бейла Гриць/.
Задум авторів випустити у світ туристичний путівник підтримали дуже добрі,порядні,високодостойні благочинці.
Хай їм Бог віддячить рясними щедротами добра


30.06.2021 12:18 Наталія Шаленик(Мартин),ВіталіяЛендел

Книгу можна знайти і прочитати у бібліотеках   Іршавщини.


09.12.2019 21:09 Степан

Ярослав, у книжкових магазинах)
Вася, неправда(


08.12.2019 18:50 Вася

То всьо брехня правдивої інформації 20%.


04.12.2019 14:43 Ярослав

Талановиті дівчата які фанатично люблять свою малу батьківщину
Де пропонується до продажу книга ?


Додати коментар

 

 

 

Погода

ДОЗВІЛЛЯ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат