Сніг на голову

02.02.2019 19:04 СОЦІО

Цього тижня потепліло і брили снігу та льоду посипалися з міських дахів...

Днями брила снігу розбила лобове скло на припаркованому авто на Швабській. Перехожі встигли врятуватись. З дaху будинку зсунувся сніг і впaв просто нa припaрковaні aвтівки. «Увaгa! Будьте обережні! Нa Швaбській з дaху будинку зсунувся зaмерзлий сніг. Ми встигли сховaтися... Чиїсь aвтомобілі пошкоджено», — інформує дописувaчка Гaлинa Кaленськa в одній із груп у Facebook. Це вже третій такий випадок на Швабській за останній час.

Однак люди не завжди встигають врятуватися. Цього тижня бурулька разом із глибою снігу впала на голову 56-річної жінки. При цьому бурулька травмувала жінку настільки, що її змушені були терміново прооперувати. Лікарі, як повiдомляє прес-центр ОЦЗ в Закарпатськiй областi, діагностували в неї скальповану рану голови. Інцидент знову ж таки стався на вулиці Швабській.

Влада Ужгорода змушена була відреагувати. Вона закликає управителiв житлових будинкiв очищати дахи від бурульок та снігу. «Для попередження виникнення нещасних випадкiв у зв’язку з пiдвищенням температури повiтря та виникненням загрози падiння з дахiв талого снiгу i крижаних бурульок, департамент мiського господарства Ужгородської мiської ради звертає увагу на необхiднiсть вжиття невiдкладних заходiв щодо очищення дахiв та огородження мiсць можливого падiння снiгу чи бурульок» — йдеться в повідомленні Ужгородської міської ради.

Тому 31 січня на вул. Швабській підприємці, власники кількох будівель, замовили спецтранспорт-підйомник, аби прибрати залишки снігу на даху та бурульки. Територію огородили, працює спецтехніка, з дахів організовано скидують сніг та льодові брили.

Але в Ужгороді понад 700 вулиць та провулків, тому просимо вас, будьте уважніші і намагайтеся ходити по центру вулиці, якщо це можливо. Якщо ж сталася біда, нагадуємо, необхідно:  

1) викликати патрульну поліцію, дати пояснення та зробити детальну фото- чи відеозйомку місця події, записати контактні дані очевидців;

2) викликати «швидку» або самостійно звернутися до лікарні. При заповненні облікового журналу у травмпункті чітко вказати, де і за яких обставин була отримана травма. У процесі лікування зберігати всі чеки та квитанції, взяти довідку, історію хвороби, виписку — будь-який документ, де буде вказано причину травми, діагноз та отримане лікування;

3) звернутися до міської ради із запитом про балансоутримувача будинку, з якого впала бурулька;

4) звернутися до суду з позовом до винуватця про відшкодування матеріальної та моральної шкоди.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат