Всіх пересаджати

13.10.2019 19:42 ПОЛІТИКА

Коли Зеленський йшов до влади, то обіцяв пересадити всіх корупціонерів від уже колишньої влади. Це спрацювало на електорат і допомогло Зеленському стати президентом.

Але потім щось пішло не так. Справа про продаж українським військовим неякісних рюкзаків від сина Авакова вже не розглядається. Більше того, Аваков залишився керувати МВС.

Але народ і надалі вимагав «посадок». І тоді в Офісі президента почали вигадувати, за кого взятися. Як повідомляє журналістка «Лівого берега» Соня Кошкіна, відразу кілька джерел підтвердили інформацію, що Зеленський вимагав відкривати кримінальні справи на представників колишньої влади. При цьому, зі слів джерел, саджати людей до в’язниці «швидко», і таких, щоб «сподобалося людям».

В Офісі президента навіть зробили список тих, на кого відкривати справи. Першим йшов екс-президент Порошенко, потім Пашинський і потім Жеваго.

На Порошенка вже відкрили купу справ, але той ігнорує повістки. Жеваго десь у бігах. А от Пашинського таки арештували. Пашинський дуже підходить за всіма критеріями, які потрібні команді Зеленського для «посадки». Як там сказали: «Вийдіть на вулицю і запитайте у ста чоловік, чи Пашинський злодій, і всі сто скажуть, що злодій».

Пашинського, напевно, є за що саджати. Той дійсно натворив багато зла. Але розкрити поки нічого не розкрили, тому Пашинського арештували за… хуліганський інцидент.

І тут стає зрозумілим. Нова влада не так прагне покарати корупціонерів, як прагне здобути на масових «посадках» позитивний імідж у народу. Але це може бути глибокою помилкою. Бо навряд чи команді Зеленського вдасться навічно сидіти при владі. І тоді вже саджати будуть їх.

На жаль, в українському політикумі нічого не змінилося. У нас карають із огляду на політичні мотиви. Бо якби карали справжніх злодіїв, то мали би карати й зі свого оточення. Але при жодній владі такого не було.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат