Воїн Закарпатської гірсько-штурмової бригади везе побратимів на найстаріший марафон Європи в Кошице

05.10.2019 15:47 СОЦІО

Воїн 128-ї Закарпатської гірсько-штурмової бригади Вадим Свириденко пройшов пекло боїв під Дебальцевим та Щастям. Його БТР потрапив на міну, Свириденко був покаліченим, але командир його врятував і переніс до автомобіля «Урал», де також було багато поранених воїнів. Автомобіль повинен був їхати в тил до наших позицій, але також потрапив на міну.

«Коли на ранок я отямився, то в машині була тиша — я зрозумів, що зі всіх поранених живим залишився я один. Ще протягом чотирьох ночей я залишався у розбитому «Уралі». Там така місцевість, що коли   -20°, то відчуття, що всі -30°. Ну і мороз зробив своє діло». Пораненого та з відмороженими кінцівками його знайшли бойовики ДНР і відвезли до себе. Спочатку катували, але потім зрозуміли, що Вадим і так уже майже при смерті й віддали на український бік. Вадиму ампутували всі кінцівки.

Однак воля до життя дала свої результати. У Вадима Свириденка протези і він не здався, а почав активно займатися собою.

Зараз воїн Закарпатської бригади Вадим Свириденко є Уповноваженим Президента України з питань реабілітації учасників бойових дій. Він зібрав групу побратимів, які також дістали важкі каліцтва на фронті й мають інвалідність, щоб повезти їх на найстаріший марафон Європи — Кошицький міжнародний марафон.

Як розповів виданню Рrozak.info радник мера Кошице з питань співпраці з Україною Едуард Бураш, уже зранку в п’ятницю українські воїни прибули до Ужгорода і з нашого міста відправилися до Кошице для участі в марафоні. Зі слів Бураша, вони братимуть участь на різних дистанціях. При цьому троє з них візьмуть участь на повній марафонній дистанції 42 кілометри.

Ще троє учасників візьмуть участь у напівмарафоні (21 кілометр), а спеціальну дистанцію 4,5 кілометра пробіжать четверо ветеранів війни на Донбасі, які в ході бойових дій дістали важкі поранення.

Prozak.info

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат