Чому глава Нацполіції України Князєв подав у відставку

28.09.2019 12:57 ПОДІЇ

Якщо пригадати, то Сергія Князєва було призначено керувати поліцією Закарпаття ще в липні 2015 року. Тоді він дійсно проявив себе дуже рішучим поліцейським. Преса писала, що Князєв оперативник і швидко подолає спротив корупціонерів та контрабандистів на Закарпатті.

Однак уже на початку 2017 року Князєва призначили главою Нацполіції України і саме тоді вперше випливла інформація про його статки. Власне, мова йшла про те, що значними статками володіє його екс-дружина Вікторія Князєва. Мова йде про автопарк, земельні ділянки та нерухомість не лише на Київщині, але й Закарпатті.

Зокрема, на Закарпатті Вікторія Князєва придбала квартиру площею в 100 квадратних метра в Ужгороді на вулиці Петра Лінтура, 17.

Крім того в Закарпатській області Вікторія Князєва придбала житловий будинок площею 48 квадратних метрів та отримала право власності на земельну ділянку 0,2069 га. Князєва також придбала земельну ділянку в селі Шаян Закарпатської області площею 0,08 га. Згідно з інформацією з кадастрової карти частина цієї ділянки знаходиться в лісі.

При цьому всьому — Князєва на той час ніякою бізнесовою діяльністю не займалася.

І тоді преса вперше засумнівалася в тому, що Князєв розлучився з дружиною цілком щиро, бо вони навіть жили разом. Тобто, мова йшла про те, що він розлучився формально, щоб не декларувати всі статки.

Свідченням цього є ще один випадок. У серпні 2018 року в Ужгороді сталася дивна ДТП — позашляховик збив байкера. А дивною ця ДТП є тим, що на місце прибуло з десяток правоохоронців і серед них були начальники поліції Ужгорода та Закарпаття — Мацола та Стефанишин.

Згодом стало відомо, чому була такою активною поліцейська верхівка і чому так прикривали аварію. Річ у тім, що за кермом позашляховика була та сама Вікторія Князєва, яка зателефонувала тоді вже голові Нацполіції України Сергію Князєву і той підняв на ноги всю поліцію Закарпаття.

І ось зараз виник гучний міжнародний скандал. Спочатку польська, а потім і українська преса повідомили про виявлення в автомобілі, яким керувала Вікторія Князєва, 650 тисяч незадекларованих євро готівкою. Всі, хто був у автомобілі, були допитані, а гроші вилучені. Сам Сергій Князєв спочатку заявив, що це нісенітниця та спланована інформаційна кампанія проти нього. Але згодом глава Нацполіції пояснив, що його екс-дружина працює у будівельній компанії «Атлант» і їхала в автомобілі разом з шефом фірми, який, власне, віз із собою кеш від продажу нерухомості. Але потім Сергій Князєв просто подав у відставку, а справою зі затриманням на польському кордоні Вікторії Князєвої з великою сумою коштів почали займатися і слідчі Державного бюро розслідування.

На своїй сторінці у Facebook помічниця Сергія Князєва та колишня його прес-секретар під час перебування Князєва на Закарпатті Галина Сернівка не сумнівається в чесності свого патрона. Вона переконана, що це справжній офіцер і професіонал. Однак багато експертів переконані у зворотному. Зокрема, нардеп від партії «Слуга народу» Олександр Дубінський переконаний, що Князєв знав, що піде у відставку і перед відставкою намагався вивезти крупні суми коштів за кордон і здійснити це мала саме його екс-дружина. «Тобто, маємо класичний приклад вивезення кешу перед публічною заявою про відставку. Типу, встигнути протягнути... під полом мундира. Сферичний примірник сміття у вакуумі», — написав Дубінський, який також додав, що рапорт про звільнення Князєва міністр МВС Арсен Аваков підписав ще за тиждень до інциденту. Згодом сам Аваков сказав, що Князєв залишається в системі МВС, а саме буде його радником.

Василь Поляк, Prozak.info

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат