Як було насправді

01.09.2019 21:19 ПОДІЇ

У минулому номері ми розповідали про спецоперацію силовиків із Сумської області, які провели обшук на фірмі «Євро Континент» на Ужгородщині. Керівник фірми Роман Гнатик надіслав у редакцію листа, в якому спростовує ряд фактів, які були оприлюднені в статті.

Зокрема, Роман Гнатик категорично не погоджується з висловом, що його фірма має ознаки «фіктивного підприємництва».

«Товариство «Євро Континент» створене у 2011 році. Основний напрямок роботи — це зовнішньоекономічна діяльність і надання митно-брокерських, експедиційних та логістичних послуг. Наше підприємство входило до десятки найбільших платників податків у Закарпатській області», — йдеться в листі. Від 2016 по 2019 рік підприємство сплатило понад 90 млн. податків та зборів. Тим самим підприємство спростовує тезу сумських ДФСників про те, що підприємство ухиляється від сплати податків. І про це є всі відповідні довідки від ДФС у Закарпатській області про відсутність заборгованості зі сплати податків та обов’язкових платежів.

«Більше того, за наслідками розгляду позовів ТОВ «Євро Континент», до Закарпатської митниці ДФС у Закарпатській області, надмірно сплачені Товариством податки підлягають поверненню на його користь і мова йде про сотні тисяч», — йдеться в листі.

Підприємство вважає, що сумські ДФСники діяли протиправно, проводячи обшуки в офісі фірми. Після звернення з заявою ТОВ «Євро Континент» до прокуратури Закарпатської області за вказаним фактом була порушена кримінальна справа, а саме внесені відомості до ЄДРДР № 42019070000000274 від 20.08.2019 року про вчинений злочин за ст. 364 КК України — зловживання владою та службовим становищем сумськими правоохоронцями.

У статті є посилання на прес-службу Сумської ДФС про те, що за участі ТОВ «Євро Континенет» «до документів, необхідних для розмитнення товарів, вносилися явно неправдиві дані щодо вартості товарів, їх ваги, що давало змогу знизити митну вартість та, відповідно, митні платежі».

«Вказане є явно надуманим, оскільки вартість товарів зазначається експортером, який відпускає товар із Європейського Союзу. Крім цього, згідно з вимогами Митного кодексу України, контроль за правильністю та повнотою сплати митних платежів здійснює митний орган, який у момент митного оформлення виконує функцію фіскального органу та перевіряє повноту сплати митних платежів імпортованих товарів, тому жодне заниження неможливе», — пише директор підприємства Роман Гнатик.

«У кінці статті робиться однозначний висновок, що внаслідок нібито незаконних дій працівників ТОВ «Євро Континент», цитуємо: «Таким чином було відмито товарів на понад 200 млн. грн.». Вказане є прямим перекручуванням інформації, оскільки ТОВ «Євро Континент» за два роки офіційно та законно ввезло на митну територію України товарів та транспортних засобів — загальним оборотом на 200 млн. грн., із яких у дохід бюджету України сплачено податки у повному обсязі понад 36 млн. грн.», — йдеться в листі.

«Таким чином, вищенаведені факти однозначно свідчать про систематичний тиск органів Державної фіскальної служби та втручання в господарську діяльність нашого підприємства, а обшук («спецоперація силовиків») використовувався як інструмент такого блокування та знищення», — пише Роман Гнатик.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат