Чому колись потужний закарпатський банк опинився серед збиткових банків України

01.09.2019 16:07 ПОДІЇ

Наша редакція отримала повідомлення про те, що невідомі особи скуповували в кіосках Укрпошти та приватних розповсюджувачів преси останній номер нашої газети. Проаналізувавши зміст останнього номера, ми дійшли висновку, що газети могли скуповувати через невеличке повідомлення про те, що закарпатський банк Комінвестбанк уперше потрапив до десятки збиткових банків України.

Якщо це так, то нам є незрозумілою поведінка керівництва банку. Адже у сучасному інформаційному полі неможливо приховати інформацію. Так, за результатами першого півріччя Комінвестбанк дійсно потрапив до десятки збиткових банків України. І це при тому, що наразі спостерігається підйом у банковій сфері і загалом банки України мали прибуток понад 31 мільярд   гривень. І ЗМІ Закарпаття справедливо обговорюють це питання, адже мова йде і про фінансову безпеку не лише вкладників банку, але й економіки Закарпаття в цілому.

Зокрема, у виданні Prozak.info йдеться про те, що Комінвестбанк протягом 25 років був лідером серед усіх банків на Закарпатті й жодна філія центральних банків за капіталом та розвитком не могла конкурувати з цим банком.

Але у 2018 році у Комінвестбанку помінялося керівництво. Преса писала, що колишній керівник банку Мирослав Гісем, який фактично стояв біля його витоків і розбудував банк до   ТОП-50 кращих банків України, вирішив піти у політику і паралельно займатися іншими проектами. У березні минулого року було призначено нового керівника правління Комінвестбанку, яким став Володимир Гончарук. А от згодом головою правління став Микола Чотій. «Чотій свого часу працював у Кредобанку в Донецьку. Саме з Донецька він перебрався в Нацбанк до Києва і через короткий час його було призначено очолювати управління   Національного банку України в Закарпатській області.

І тепер ми всі знаємо, що сталося з управлінням закарпатської філії Нацбанку. Її ліквідували. Тобто, після призначення Чотія почалися якісь незрозумілі події і дивним чином територіальне   управління Нацбанку в Закарпатті перестало існувати. Тоді Микола Чотій з якогось дива очолив правління Комінвестбанку. І ось зараз один із найуспішніших банків України потрапив до списку збиткових», — пише Prozak.info.

Видання зазначає, що збитковість банку може бути пов’язана з тим, що його залишають серйозні клієнти і тут «припинилися державні бюджетні проекти, коли люди могли отримувати зарплатню чи пенсії».

«Чим це загрожує Закарпаттю? Банк свого часу кредитував підприємства. Це було фактично інвестування в економіку краю, що гарантувало його розвиток. А зараз деякі підприємства, які обслуговувалися банком, можуть стати заручниками його фінансової   нестабільності. Під питанням доля депозитів. Якщо рухне колись така потужна фінансова установа Закарпаття, то це однозначно негативно відіб’ється на економіці всієї області», — пише видання і застерігає, що «якщо банк рухне, то будуть заблоковані активи клієнтів і тоді економіка області просто завалиться».

На ситуацію в банку повинні звернути увагу не лише його акціонери, але й керівництво області.

http://prozak.info/index.php/Dilo/Ekonomika/CHomu-kolis-potuzhnij-zakarpats-kij-bank-opinivsya-sered-zbitkovih-bankiv-Ukrayini

Коментарі :


01.09.2019 13:27 олег

Пральна машинкадля Гісема і його "друзів".


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат