За що Зеленський нагородив закарпатського мільярдера орденом

30.08.2019 14:34 ПОДІЇ

Президент Володимир Зеленський з нагоди Дня Незалежності нагородив вихідця із Закарпаття, мільярдера Алекса Ровта орденом Ярослава Мудрого 4-го ступеня.

Ця нагорода Ровту дісталася за вагомий особистий внесок у зміцнення міжнародного авторитету України, розвиток міждержавного співробітництва, плідну громадську діяльність, — йдеться на сайті Президента України.

Варто зазначити, що Алекс Ровт уже отримував подібну нагороду в 2016 році від президента Порошенка, але це був орден Ярослава Мудрого 5-го ступеня.

Ровт є відомим мільярдером. Наразі живе в США. В Україні має хімічний бізнес. На Закарпатті з ним пов’язують рекреаційні комплекси «Воєводино», «Термал Стар». Має тут і будівельний бізнес.

Його ще називають меценатом. Він неодноразово надавав медичне обладнання для лікарень рідного Мукачева. За сприяння Ровта в Ужгороді було відкрито міні-скульптуру Майклу Стренку.

Алекс Ровт свого часу виїхав із Закарпаття до Угорщини і лише потім перебрався до США. На початку липня цього року в Угорщині було відкрито Почесне консульство України в Угорщині й почесним консулом став саме Алекс Ровт.

Алекс Ровт є євреєм і надає значну допомогу єврейській общині Закарпаття.

ТЕГИ : Alexander Rovt

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат