У горах поблизу Драгобрата вже другий день шукають туриста з Німеччини

25.01.2019 12:44 ПОДІЇ

Впродовж минулої доби гірські рятувальники двічі виїздили на пошуково-рятувальні роботи на території Міжгірського та Рахівського районів.

24 січня оперативно-рятувальну службу Закарпаття повідомили, що в районі гори Гимба Міжгірського району втратили орієнтир та заблукали четверо сноубордистів, всі мешканці м. Львів 1996, 1997 та 1998 років народження. Про це туристи повідомили рятувальникам у телефонному режимі, коли зрозуміли, що самотужки не зможуть повернутися до бази відпочинку.

Працівники ДСНС встановили їх орієнтовне місцезнаходження та дісталися до заблукалих (на фото). Далі чоловіків було супроводжено до с. Березники Свалявського району, звідки вони повернулися до їхнього місця відпочинку. Медичної допомоги туристи не потребували.

Ще одне повідомлення про загублення людини у горах надійшло з г. Драгобрат, що у Рахівському районі. Учора о 19:45 оперативно-рятувальну службу повідомили, що під час катання на лижах загубився громадянин Німеччини 1971 року народження.

Для проведення пошуково-рятувальних робіт було залучено рятувальників Ясінянського та Рахівського гірських пошуково-рятувальних відділень, громадські рятувальники, а також   ратрак та снігоходи волонтерів.  

Працівниками ДСНС було обстежено полонину Драгобрат та прилеглі території. Близько 22:30 у напрямку до полонини Урда було знайдено лижі (ймовірно вони належали зниклому). Після обстеження полонини Урда зниклого туриста не було знайдено. Сьогодні до проведення пошукових робіт залучено 23 рятувальники   Рахівського, Ясінянського, Лазещинського   та Ужгородського гірських пошуково-рятувальних відділень, громадські рятувальники та волонтери. Також   додатково залучено працівників лісового та мисливського господарства, котрі здійснюватимуть обходи будиночків лісників та вівчарів.

У пошуках також беруть участь 11 лісівників зі Станиславського та Свидовецького лісництв, - повідомляють прес-служби ДСНС та ЗОЛУМГ.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат